האפשרויות על השולחן: סגר כללי או תחלופה של סגרים בלילות
לפני זמן קצר הסתיים קבינט הקורונה בלא שהושגו הסכמות על הצעדים שיש לנקוט בערים בהן יש ריכוז גבוה של נדבקים. פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ׳ חזי לוי וראש המל"ל מאיר בן-שבת סקרו בפתח הדיון את עיקרי תמונת המצב הכוללת • "חייבים להוריד את התחלואה"
- ארי קלמן
- י"ג אב התש"פ
דיון קבינט הקורונה הסתיים לפני זמן קצר (שני) ללא הכרעות. על הפרק עלו האופציות של הטלת של סגר כללי בסוף החודש או תחלופה של סגרים בלילות בערים שנחשבות אדומות.
בתום הדיון לא הושגה הסכמה, כאשר ראש הממשלה הנחה את המשתתפים להביא לו תוך 48 שעות הצעה לשולחן קבינט הקורונה לצמצום המגעים והורדת מספר הנדבקים.
פרויקטור הקורונה הלאומי, פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ׳ חזי לוי וראש המל״ל מאיר בן-שבת סקרו בפתח הדיון את עיקרי תמונת המצב הכוללת.
בתום הדיון אמר ראש הממשלה: "הצעד הראשון הוא המסכה: המכשיר הטכנולוגי המתקדם הזה מונע את התחלואה. חובשים אותו כפי שחבשו אותו לפני מאה וכמה שנים, הוא מונע את המחלה. אם לא חובשים - המחלה מתפשטת".
"הדבר השני זה צמצום המגעים - מה שדיברנו עליו בקבינט, שיימשך בעוד 48 שעות לקבלת החלטות, זה צמצום המגעים ע"י כמה אפשרויות: אפשרות אחת ואנחנו מנסים להימנע ממנה - זה סגר כללי על כלל המדינה".
נתניהו ציין כי האפשרויות האחרות הן שלושה סוגי סגרים: סגרים מקומיים על ערים אדומות, יש כאלה, ותהיה הידברות עם ראשי הערים וסיוע בכל דרך אפשרית, כולל לעסקים. לא רק לערים עצמן אלא גם לעסקים בתוך הערים הללו עם מדד מפורש לימי סגירה וכדומה.
הדבר השני עליו דיבר רה"מ הם סגרים ליליים, זאת אומרת להגביל פעולה משעה מסוימת עד שעות הבוקר. הדבר השלישי, זה סגרי סוף שבוע. כמובן שתהיה אפשרות לחבר בין הדברים, להביא חלק מהדברים או להביא את כל הדברים.
"אנחנו חייבים להוריד את התחלואה. פשוט חייבים" הדגיש נתניהו. "אנחנו לא יכולים להשאיר את זה כפי שהוא. יש גם חשיבות רבה לכך שצה"ל נכנס לתוך הפעולה הזאת, בייחוד לגבי מערך קטיעת התחלואה, איתור החולים, בידוד החולים וכדומה. זה חשוב, אנחנו חייבים לטפל בגל הזה" ציין נתניהו.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות