י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
כמה פשוטה ככה טעימה

עוגת תפוזים מיוחדת שתוכלו לנשנש בכל טיול משפחתי

עוגת תפוזים קלילה וטעימה שמתאימה כקינוח לכל סעודה ולנשנוש במשך היום, נוחה במיוחד לנשנוש בטיולים בתקופה זו של "בין הזמנים" אז בתאבון, ותיהנו

עוגת תפוזים מיוחדת שתוכלו לנשנש בכל טיול משפחתי
עוגת תפוזים צילום: pixabay

עוגת תפוזים מושלמת

מצרכים:

2 כוסות קמח

כוס וחצי סוכר

4 ביצים

1 אבקת אפייה

1 כוס מיץ תפוזים

כפית תמצית וניל

1 כפית גרידה של תפוז

כוס שמן

אופן הכנה:

מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר (כרבע כוס כל פעם) עד שהמסה הופכת לבהירה מאוד, תפוחה ואוורירית.

מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ביחד.

מערבבים את התפוזים והוניל ביחד.

מוסיפים למיקסר תוך כדי הקצפה שליש מכמות הקמח, חצי מכמות המיץ ושוב שליש קמח, חצי מיץ ומסיימים עם קמח.

עוצרים את המיקסר, ומגרדים עם לקקן את דפנות המיקסר, מערבבים בעדינות (כדי לשמור על האוויר שהכנסנו לבלילה).

מעבירים לתבנית עגולה 24-26 משומנת( ניתן להכניס לכל תבנית שתרצו). לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל30-40 דקות עד להזהבה קלה.

טיפ: בכדי לראות האם העוגה טובה נעצו בה קיסם ובידקו שהוא יוצא יבש מהעוגה, כך תדעו אם היא מוכנה.

הכנת סירופ סוכר (מאוד מוסיף):

המצרכים:

כוס סוכר

חצי כוס מים

חצי כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

ערבבו הכל בסיר על הגז, עד להמסה של הסוכר, הביאו לרתיחה והברישו את העוגה כשיוצאת מהתנור.

- הסירופ צריך להיות קריר, כדי שהוא ייספג בעוגה החמה.

- אפשר גם להוסיף לסירופ קליפות תפוז מסוכרות.

מאת: מאיה חדד, אופה ביתית, בעלת העסק עוגות מהלב של מאיה

תפוזים עוגה מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}