מתכון למרק קליל עם קרוטונים מיוחדים בטעם ביתי
המרק הקליל והטעים עם בצלים, גזרים, בטטה וקישואים יתאים לסוף הצום, עם תוספת מיוחדת של קרוטונים ביתיים עם טעם מושלם
- חני לוין
- ט' אב התש"פ
מרק ירקות עם קרוטונים / מאת: ניסי גולדרייך
למרק:
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 גזרים
1 בטטה
2 קישואים
3 שיני שום
פטרוזיליה קצוצה
כף מלח גס
לקרוטונים:
1 חלה חתוכה לקוביות קטנות וסימטריות
כוס שמן זית איכותי
רבע כפית מלח
כפית גדושה שום גבישי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל
מגרדים בפומפייה את הגזר והבטטה ושמים בסיר ומטגנים יחד עם הבצל כ5 דקות
מגרדים את הקישוא והשום ומוסיפים לסיר ומערבבים.
שופכים כליטר וחצי מים רותחים, מתבלים במלח ופטרוזיליה ומבשלים 3/4 שעה
לקרוטונים:
בקערה שמים את קוביות החלה
בקערה נוספת מערבבים היטב את השמן זית, המלח, השום והפטרוזיליה
שופכים בהדרגה על החלה תוך כדי ערבוב ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה
מחממים תנור ל150 מעלות ואופים 25 דקות עד שמזהיב יפה שומרים בכלי אטום
בתאבון
הקרוטונים לפני הכנסתם לתנור. צילום: ניסי גולדרייך
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות