ביה"ח שמיר: חלקי משחק מגנטי התגלו במעיה של בת 10
במהלך ניתוח שגרתי לטיפול בדלקת בתוספתן של ילדה בת 10 – התגלו במעיים מגנטים ממשחק שבלעה בטעות. בעבר כבר פורסמו אזהרות אודות הסכנה שבמשחקים המורכבים מחלקי מגנטים
- יוסף קליין
- ט' אב התש"פ
הפתעה במעיים: במהלך ניתוח תוספתן שגרתי שנערך השבוע בית החולים 'שמיר אסף הרופא' בילדה בת 10, הופתעה ד"ר עדי קנושי, מומחית בכירורגית כללית בתת התמחות בכירורגית ילדים, לגלות שהמכשור הלפרוסקופי (זעיר פולשני) באמצעותו מבוצע ההליך - נדבק למעיים. לאחר בדיקה נוספת התברר כי הילדה בלעה מגנטים של משחק ידוע, שיכלו לסכן את חייה.
מבית החולים נמסר כי הילדה, בריאה בדרך כלל, הגיע עם תמונה קלינית והדמיות אולטרסאונד המחשידים לקיום דלקת תוספתן חריפה. כתוצאה מכך נלקחה לניתוח לפרוסקופי כמקובל. במהלך הניתוח ד"ר קנושי זיהתה שהתוספתן לא נראה מודלק, ובמצב כזה הפרוטוקול מחייב חיפוש אחר הסיבה לתסמינים ובדיקת המעי הדק.
להפתעת הרופאים, במהלך הניתוח הלפרוסקופי המכשיר נדבק למעי ו'משך' אותו. בעקבות זאת עלה הרעיון שאולי מצוי מגנט במעי הדק. טכנאי רנטגן הוזמן לחדר הניתוח ובוצע צילום בטן, שהדגים שורה של מגנטים בתוך המעי (כפי שניתן לראות בתמונה). מדובר בחמישה מגנטים שהצמידו שתי לולאות מעי זו לזו וביניהן נוצר כיב (פצע בדופן המעיים) ע"י לחץ המגנטים. "מדובר במצב רפואי מסכן חיים שיכול להחריף עד לכדי חור במעי וזיהום מפושט בכל הבטן" הסבירה ד"ר קנושי.
ד"ר קנושי הזעיקה לעזרה את הרופאה הבכירה, ד"ר נדיה סירוטה, וכדי לא לפתוח את המעי או לכרות חלקים ממנו הן ניצלו את כושר המגנט של המכשיר הלפרוסקופי וביצעו משיכה של המגנטים מהמעי הדק לתוספתן שנכרת עם המגנטים בתוכו. לדבריה, "המגנטים נמצאו במעי הדק הסופי באזור התוספתן ולכן נראו תסמינים הדומים לדלקת בתוספתן. בסופו של דבר הילדה עברה ניתוח כריתת תוספתן שהוא ניתוח שגרתי ושכיח עם החלמה מהירה, וכעת היא מרגישה מצוין ותחזור בהקדם לפעילות".
לסיכום הסבירה ד"ר קנושי ש"הבעיה במגנטים שאם בולעים מספר מגנטים הם עשויים להימצא בחלקים שונים של המעי, אשר נצמדים אחד לשני ויכולים להוביל לפרופרציה (חור במעי). מגנטים הם מאוד מסוכנים. על ההורים לשים לב ולהשגיח במשחקים מסוג זה". נזכיר כי כבר בעבר פורסמו אזהרות שקראו להורים להיזהר מאד ממשחקים המכילים חלקי מגנטים.
ד"ר אסנת זמורה מנהלת מחלקת כירורגיה במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא), אומרת כי "זהו מקרה יוצא דופן במסגרתו המנתחת ד"ר קנושי זיהתה, תוך תושייה בסיטואציה שאיננה רגילה, את התמגנטות המכשיר הלפרוסקופי למעיים, והיא מיהרה לפעול ולאבחן במה מדובר. לאחר מכן פעלה ביצירתיות יחד עם רופאה בכירה של המחלקה למשיכת המגנטים עד התוספתן וכריתתו, כאשר בכך נחסך ביצוע ניתוח מורכב יותר. חשוב שאנשים יבינו שיש משמעות לכך שילד מכניס משהו לפה ויש להיזהר עם המשחקים שעשויים להכיל מגנטים".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות