מעקודה / מחמאר - מתכון לפשטידה מרוקאית
יש כאלה שקוראים לה מחמאר וכאלה שקוראים לה מעקודה - מה שבטוח זו פשטידה מרוקאית מדהימה שתתאים לסעודה מפסקת שלכם! מתכון קל וטעים להכנה!
- חני לוין
- ז' אב התש"פ
מאת: חני מכל הלב
מצרכים למעקודה:
5 תפו''א גדולים
2 גזרים
3 ביצים.
אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מלח
חופן כוסברה קצוצה
חצי לימון
9 ביצים
3 כפות שמן
מעקודה - אופן ההכנה:
1. נכניס את תפו"א, הגזרים ו3 הביצים כשהם שלמים לסיר עם מים ונבשל
2. לאחר מכן נוציא את תפו"א ונמעך אותו
3. את הגזר והביצים נחתוך לקוביות.
4. נכניס לקערה את תפו"א המעוך, קוביות הגזר והביצים ונוסיף כף גדושה אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור, חופן כוסברה ונסחוט את לימון לתוך התערובת
5. נערבב היטב ונוסיף 9 ביצים ונערבב היטב שוב
6. נחמם סיר עם השמן, כאשר השמן רותח נשפוך לתוכו את התערובת ונבשל כ4 דקות על הגז,
7. לאחר מכן נשפוך את התערובת לתבנית ונכניס לאפיה בתנור על חום של 190° למשך 3/4 שעה עד להשחמה (שימו לב: בתנורים מסוימים יכול להיות שיאפה יותר מהר)
8. בתיאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות