המתכון המושלם לארוחה פרווה בתשעת הימים: פילה דג לוקוס
המתכון הטעים לדג לוקוס בשמן ירוק על מצע פירה, שעועית ירוקה ובטטה מקורמלת נותן לכם את הטעם המיוחד לארוחה פרווה מושלמת ומשביעה
מאת: ניסי גולדרייך
פילה דג לוקוס בשמן ירוק על מצע פירה, שעועית ירוקה ובטטה מקורמלת
המצרכים:
לדג:
6 מנות פילה לוקוס עם עור פרוסים לעובי 3 אצבעות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי לימון סחוט
פלפל גרוס
לשמן ירוק:
חצי צרור עלי תרד
חצי צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
מלח
200 מ"ל שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
השמן:
טוחנים את כל מרכיבי השמן עד עד למרקם נוזלי ומעבירים לבקבוק לחיץ.
לדג:
בקערה שמים את הדגים ובוזקים חצי מכמות השמן ומוסיפים לימון ומשרים את הדגים כשעה.
מניחים בתבנית את הדגים ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעט פלפל גרוס ואופים בתנור 200° כחצי שעה עד שהדגים משחימים מעט.
להגשה:
5 תפוחי אדמה
חצי חבילה שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים עם כפית מלח כ10 דקות
בטטה חתוכה לקוביות ומטוגנת עם מעט דבש
שקדים פרוסים קלויים
טבעות בצל ירוק
שמן ירוק
מכינים פירה חלק מתפו"א ומתבלים במעט מלח ומניחים בצלחת עמוקה כ4 כפות מהפירה ומשטחים על פני הצלחת.
מסדרים שעועית במרכז הצלחת ועליו מניחים את הדג עם העור כלפי מעלה ומפזרים קוביות בטטה שקדים וטבעות בצל.
בוזקים מעל המנה מעט מהשמן הירוק ומגישים חם.
בתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות