שטרודל תפוחים מבצק דק, טעים, פרווה וגם מופחת סוכר
מתכון לפתיחת הצום בצורה בריאה יותר מופחת בסוכר אך עדין עם טעם מיוחד במינו: מתכון לשטרודל תפוחים פריך
- חני לוין
- ט' אב התש"פ
שטרודל תפוחים מופחת סוכר
המצרכים:
לבצק
3 וחצי כוסות קמח
3 סוכר וניל
חצי כוס מים
3/4 כוס שמן
חצי שקית אבקת אפייה
פקק תמצית וניל
ביצה
למילוי 5-6 תפוחים אדומים מקולפים ומגורדים
חצי כפית קינמון
כף סוכר חום (למי שאוהב מתוק יותר ניתן להוסיף עוד כף)
מעט מיץ לימון לסחיטה על התפוחים
אופן ההכנה:
הכניסו את כל המרכיבים לקערה ולושו לבצק נעים,
חלקו את הבצק ל 3 חלקים שווים, ורדדו כל חלק למלבן דק,
בכלי נפרד גרדו את התפוחים, וערבבו עם הקינמון ומיץ הלימון,
מעל הבצק פזרו את תערובת התפוחים בצורה שווה
קפלו את הבצק 3 קיפולים (לא לגלגל), וחתכו למלבנים עבים, כל מלבן חתכו ל 2 ריבועים
הכניסו לתנור שחומם מראש ל 175° ואפו כ20 דק' עד להזהבה קלה.
הוציאו מהתנור ופזרו אבקת סוכר.
בהצלחה רבה
מאת: לירז טרבלסי מתכונאית ומנהלת קבוצות וואטסאפ למתכונים קלים ובריאים
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות