"מלווה מלכה" עם המתכון המושלם לשקשוקה מיוחדת
רוצים מתכון מיוחד לסעודה רבעית? השקשוקה הזו מעניינת במיוחד עם הביצה העלומה בתוכה וזיתי הקלמטה הנותנים את הטעם המושלם לסעודה רבעית מקורית וטעימה
- חני לוין
- ד' אב התש"פ
שקשוקה עגבניות עם זיתי קלמטה וביצה עלומה / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים: 2 מנות
3 שיני שום קצוצות
חצי פלפל חריף פרוס לטבעות
5 עגבניות גדולות ללא קליפה קצוצות (או 2 פחיות עגבניות קצוצות )
צרור בזיליקום קצוץ
חופן זיתי קלמטה
כפית וחצי מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
שמן זית
להגשה פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים סיר סוטאז' (בקוטר 26) עם מעט שמן זית
מטגנים את השום עד שמזהיב ומוסיפים את טבעות הפלפל חריף מוסיפים את המלח פלפל והסוכר ומורידים לאש נמוכה עד שהפלפל מתרכך מעט
עושים חריץ קטן לעגבניות וחולטים אותם במים רותחים ומסירים את הקליפה
קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר
מוסיפים את הזיתים ומגבירים מעט את האש, מבשלים כ20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט
מוסיפים את הבזיליקום מערבבים ומורידים מהאש
לביצה עלומה:
מחממים סיר עם מים רותחים ומתבלים במעט מלח
שוברים את הביצה לכוס ומעבירים למצקת מרק, מכניסים את המצקת עם הביצה לתוך המים הרותחים מחכים כמה שניות ומסירים בתוך המים את הביצה מהמצקת, מבשלים כ 2 דקות, מוציאים עם המצקת את הביצה ומעבירים למסננת
אופן ההגשה:
שמים מהשקשוקה במרכז הצלחת ומעל מניחים את הביצה עלומה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים עם לחם חם
בהצלחה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות