הסלט העסיסי: חסה צעירה בפסיפס אמריקני עם גמבה אדומה וקשיו קלוי
הסלט הזה עם כל הניחוח האמריקאי שבו. צבעוני ומלא חיות. קטשופ יכול להיות מרכיב עיקרי של רוטב לסלט, ולא סתם סלט. ססגוני, עשיר ומאוד מאוד טעים! החסה הטריה עם הגמבה הבשרנית, והרוטב העז יוצרים צבעוניות נהדרת של ירוק ואדום. הקשיו הקלוי מוסיף מרקם קראנצ'י המשלים לפתיח נפלא, או תוספת מרעננת למנה העיקרית בשולחן השבת
- חני לוין
- ג' אב התש"פ
סלט חסה וקשיו
רכיבים:
1 ראש חסה
חופן לקט עלי בייבי לבחירה
4 גמבה אדומה
100 גרם אגוזי קשיו קלויים
לרוטב:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית חרדל
1/2 כוס קטשופ איכותי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
נשטוף את החסה ועלי הבייבי ונניח לייבוש. נחתוך את עלי החסה לחתיכות בינוניות, ואת הגמבה לרצועות דקות וארוכות.
נערבל היטב את רכיבי הרוטב בבלנדר יד. אם מתקבל רוטב סמיך מידי, נדלל אותו בעדינות עם טיפות מים אחדות עד לקבלת מרקם חלק.
במידה וברשותנו אגוז קשיו טבעי שאינו קלוי, זה הזמן לקלותו קלות בתנור עד לקבלת גוון זהוב.
(לקולים שבינינו: כדי להעניק לקשיו נגיעות מליחות קלות, נערבב כפית מלח בכוס מים פושרים ונטבול בה את הקשיו. לאחר מכן, נפזר את אגוזי הקשיו בתבנית אפייה ונקלה בחום נמוך קלייה ממושכת עד להשחמה נאה.)
נפזר את אגוזי הקשיו מעל הסלט סמוך להגשה, וניצוק את הרוטב
טיפ: ניתן להכין כמות גדולה של רוטב, הוא נשמר מצוין בקירור ויכול להתאים לכל סלט של ירק חי
מאת: ריצ'ל רייך - מחברת הספר "סוד הגן"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות