המעדן המיוחד: בצלים ממולאים בריזוטו ברוטב סלק וירקות
הבצלים הממולאים באורז, ברוטב המגרה עם הסלק והירקות שיוצרים לכם מתכון טעים ומקורי והעיקר פרווה עם טעם בשרי במיוחד לתשעת הימים, כולם יבקשו עוד
- חני לוין
- ב' אב התש"פ
בצלים ממולאים בריזוטו ברוטב סלק וירקות / מאת: ניסי גולדרייך
המצרכים:
3 בצלים גדולים
2 בצלים גדולים קצוצים
2 קישואים קצוצים
3 שיני שום קצוצים
2 סלקים בינוניים מבושלים מגורדים בפומפיה
גבעול סלרי קצוץ
4 תפו"א חותכים לקוביות
2 בטטות חתוכים לקוביות
כוס אורז עגול
מלח
פלפל שחור
רבע כוס סילאן
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מקלפים 3 בצלים וחורצים אותם מהקדקוד לכל האורך ומבשלים במים כחצי שעה עד שהבצלים רכים.
מחממים סיר סוטאז' עם ציפוי נון סטיק ומוסיפים את הבצל השום והקישואים ומלח ומטגנים עד שהירקות מזהיבים מוסיפים כף שמן זית או קנולה ומבשלים עד שהירקות רכים . מתבלים ב2 כפיות מלח גס וחצי כפית פלפל שחור טחון וממשיכים לבשל עד שהירקות מזהיבים ורכים.
מוסיפים את האורז לירקות המטוגנים ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה ומדי פעם מערבבים עד שהאורז רך.
מוציאים את הבצלים מהמים ומפרידים את חלקי הבצל בעדינות. לוקחים כף מהאורז, מניחים בקצה ומגלגלים את הבצל לצורה אובלית ומהדקים בעדינות.
מחממים תנור ל200 מעלות.
בסיר סוטאז' שמתאים לתנור או בתבנית, שמים את הסלק והסלרי ומתבלים במלח פלפל וסילאן ומערבבים היטב. מוסיפים את התפו"א והבטטה ומניחים את הבצלים הממולאים בין הירקות.
מוסיפים חצי כוס מים ומזלפים מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס. מכסים ומכניסים לתנור לשעה מכוסה. וחצי שעה נוספת ללא כיסוי.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות