המתכון לדג בורי והפעם בקוביות לצד סלט בורגול עסיסי
את המתכון הזה שווה להכין כי הוא טעים במיוחד ומרהיב • קוביות דג הבורי לצד סלט הבורגול שייתן לכם טעם מיוחד לארוחת פרווה בתשעת הימים
- חני לוין
- א' אב התש"פ
קוביות דג בורי בטמפורה לצד סלט בורגול / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים לדג:
2 פילה דג בורי ללא עור ועצם חתוך לקוביות
2 לימונים סחוטים
לטמפורה:
כוס קמח
2 ביצים
חצי כוס סודה לשתיה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
בקערה שמים את קוביות הדג וסוחטים עליהם את הלימון
מערבבים ומשרים 10 דקות ומסננים
שמים בקערה את הקמח, הביצים והסודה ומתבלים, מערבבים היטב שלא יהיה סמיך ולא נוזלי מדי להוסיף קמח או מים במידת הצורך
מחממים מחבת עם שמן עמוק
טובלים את הבורי בטמפורה ומטגנים כ5 דקות עד שהדגים מזהיבים יפה ומעבירים לנייר סופג
אופן הכנת סלט הבורגול:
מרכיבים:
1/2 1 כוסות בורגול
3 עגבניות גדולות קצוצות
1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים ירוקים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור נענע קצוץ
2 לימונים סחוטים
רבע כוס שמן זית איכותי
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
כוס אגוזי פקאן קצוצים
כוס חמוציות
הוראות הכנה:
מכינים כשעה לפני הדגים לספיגת הבורגול בטעמים
משרים את הבורגול בקערה עם שתי כוסות מים רותחים כ20 דקות
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
מגישים לצד הדגים
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות