י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
הטעם האמיתי

המטבוחה המרוקאית בניחוח אסלי ובתיבול מנצח

סלט המטבוחה, תערובת העגבניות הקסומה שהביאו איתם יהודי צפון אפריקה לישראל, הפכה במהירות ללהיט עממי קלאסי, 'המטבוחה' שפירושה בשפה הערבית הוא סך 'מבושלת'. עשויה מירקות בסיס פשוטים: עגבניות, פלפל קלוי ושום, שביצירה של טעם הפכו למעדן דומיננטי ולקלאסיקה של תיבול מנצח, עד שקשה לדבר על סלטים ולא לחלוק לה כבוד בדיוק כפי שהיא. אסלית ומלאה מלאה בטעם. אל תתפתו לסלט התעשייתי הקורץ על המדף בסופר, זה עולם אחר. אתם מוזמנים לנסות

המטבוחה המרוקאית בניחוח אסלי ובתיבול מנצח
מטבוחה צילום: ריצ'ל רייך

מטבוחה מרוקאית אמיתית בניחוח אסלי

רכיבים:

 10עגבניות בשלות

 1/4 כוס שמן

 1 פלפלון חריף

 6 שיני שום פרוסות

 1כפית כמון

 2כפיות חוויאג' (עדיף חוויאג' למרק)

 1 כף פפריקה

 1 כף סוכר

 1 כפית מלח שטוחה

 1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

נפרוס את הפלפלון החריף לפרוסות דקות, נרתיח את  1/4כוס השמן בסיר ונטגן עם פרוסות השום על להבה גבוהה למשך 2 דקות תוך כדי בחישה. ננמיך את האש ונוסיף את הכמון והחוויאג.'

נחתוך את העגבניות לקוביות בגודל 2 2X ס"מ ונוסיף לתערובת שעל האש. נוסיף גם את הפפריקה, הסוכר והמלח.

נמשיך לבשל על להבה נמוכה במשך 40 דקות עד לאידוי רוב הנוזלים, תוך בחישה פעם בפעם.

נוסיף כף רסק עגבניות לחיזוק הצבע האדום.

נקרר את התערובת ונגיש בהנאה.

טיפ: מומלץ להשתמש בעגבניות אדומות ביותר ואפילו מעט רכות

מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר סוד הגן

מטבוחה סלט

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}