י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
רכה ומושלמת

העוגה שתעשה לכם את סעודה שלישית למקורית ביותר

עוגת מוס עם פירות יער • עוגה מיוחדת במינה ומושלמת בטעמה עם מראה של סטייל מושלם • מתאימה בקלילותה לסעודה שלישית ונותנת טעם של עוד 

העוגה שתעשה לכם את סעודה שלישית למקורית ביותר
עוגת מוס פירות יער צילום: אלי סגל

עוגת מוס פירות יער

החומרים הדרושים:

 לבסיס:

7 ביצים מופרדות ( משתמשים רק בחלבון)

 1 כוס סוכר( 150 גרם)

90 גרם שקדים טחונים

40 גרם קמח

למוס פירות יער:

3 שמנת מתוקה\ ריצ'

200 גרם פירות יער ( דומדמניות אדומות\ שחורות\פטל\תותים\ אוכמניות)

4\3 כוס סוכר

14 גרם ג'לטין

70 גרם מים

אופן ההכנה:

בסיס:

מקציפים את החלבונים  ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף אורירי ויציב. בתנועות קיפול מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים קלות. אופים  בתנור שחומם ל 180 מעלות  כ10-12 דקות. קורצים לגודל הרצוי.

מוס פירות יער:

מערבבים את הג'לטין במים ומניחים בצד להתגבשות.

בסיר מבשלים את פירות היער עם הסוכר עד לקבלת מירקם שמיך שדומה לריבה. במיקרוגל ממיסים את הג'לטין כך שלא יהיו גושים כלל ומוסיפים לתערובת הפירות. מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת במרקם יוגורט ומקפלים את תערובת הפירות. מרפדים רינג בשקף ( ניתן להשתמש במגוון גדלים לקבלת עוגה בכל גודל שרוצים. אני השתמשתי בקוטר 20 ס"מ ). מניחים על משטח ישר ואטום כדי שהמוס לא יצא מהשוליים ( התערובת נוזלית) . ושופכים את המוס לתוך הרינג. מקפיאים. משחררים את השקף סמוך להגשה. מקשטים בפירות יער.

מאת: בתשבע אנסבכר בעלת קיטרינג חלבי גורמה.

מתכון עוגה פירות יער

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}