י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
לא תפסיקו לאכול

מתכון לבשר עגל: המושקע והיוקרתי ביותר לשולחן השבת

מתכון בשר העגל הזה הוא מתכון שנותן לכם את השילוב של בשר עגל עם יין בתוספת הרוזמרין, הדלעת והבצלים המקורמלים, שנותנים את הטעם המושלם לסעודת שבת יוקרתית ומיוחדת 

מתכון לבשר עגל: המושקע והיוקרתי ביותר לשולחן השבת
בשר עגל ביין, רוזמרין ובצלים מוקרמים צילום: ניסי גולדרייך

 מאת: ניסי גולדרייך

בשר עגל ביין, רוזמרין, בצלים מקורמלים, דלעת, ערמונים. 

מרכיבים לבשר:

2 קילו נתח צלי כתף או פילה מדומה

2 כוסות יין יבש קברנה

כוס דבש

כפית פלפל שחור גרוס

כף מלח גס

2 גבעולי רוזמרין

ראש שום שלם טרי

שמן זית

לרוטב:

4 בצלים פרוסים לאורך

2 כוסות מציר הבשר

2 כפות קמח מדולל במים

פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל גרוס

לדלעת הצלויה:

דלעת ערמונים פרוסה לטבעות ללא הגרעינים

סילאן

שמן זית

מלח פלפל

אופן ההכנה:

להכנת הבשר:

מחממים שמן בסיר רחב וצורבים את הבשר מכל הכיוונים כ2 דקות כל צד עד לסגירה מלאה.

מוסיפים את היין והדבש והשום ומתבלים. מכסים במים עד לגובה הבשר ומניחים מעל את הרוזמרין.

מביאים לרתיחה ומבשלים שלוש שעות על אש קטנה.

מקררים לילה במקרר.

פורסים למנות ומעבירים לתבנית הגשה.

להכנת הרוטב:

מטגנים את הבצלים עד להזהבה מתבלים במלח פלפל

מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר (המים שהתבשל בו הבקר) מביאים לרתיחה

מוסיפים את הקמח המדולל במים ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט.

שופכים את הרוטב על הבשר ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

להכנת הדלעת הצלויה:

פורסים את הדלעת ומנקים הגרעינים ומניחים בתבנית אפיה

מזלפים מעט סילאן או דבש וקצת שמן זית ומתבלים במלח ופלפל

מכניסים לתנור לחום 200 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

מוסיפים לתבנית הבשר ומגישים יחד חם

בהצלחה ובתאבון.

 

 

בשר עגל יין רוזמרין דלעת מתכון בצל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}