המתכון לסלט הכי מקורי שתראו לכבוד שבת: חסה, עוף וקרוטונים
כשמתחשק לכם לגוון בסעודת שבת הסלט הזה הוא הכי מיוחד שתוכלו להכין • ייתן לכם את היוקרה לשולחן עם הטעם המיוחד ועם סטייל מושלם
סלט חסה, עוף וקרוטונים (8 מנות)
המצרכים:
ראש חסה קרועה לחתיכות
½ כוס גרגירי רימון
לעוף:
3 כפות שמן
חזה מעוף אחד, חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
קורט פלפל שחור
לרוטב:
כף חרדל
2 כפות חומץ
שן שום
2 כפות סילאן
6 כפות מיץ תפוזים
2 גבעולי בצל ירוק
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לקרוטונים:
לחמניית אצבע או חצי באגט
מעט שמן
מעט מלח
הכנת העוף:
מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את רצועות העוף, את הדבש, השום והפלפל השחור ומקפיצים כ-5 דקות, עד שהעוף מוכן לאכילה.
הכנת הרוטב:
טוחנים בבלנדר מקל את כל רכיבי הרוטב.
הכנת הקרוטונים:
מקפיאים את הלחמנייה או את הבאגט ופורסים אותה, בעודה קפואה, לרצועות דקיקות, במנדולינה או בסכין טובה.
מניחים את רצועות הלחמנייה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן, זורים מעט מלח ואופים בתנור שחומם ל-°c180, כ-8 דקות או עד הזהבה.
ההגשה:
שמים בקערה את החסה ואת הרימונים, יוצקים את הרוטב, מניחים את רצועות העוף המוקפצות ואת הקרוטונים ומגישים מיד.
טיפ- אפשר להכין את הקרוטונים עד שבועיים מראש ולשמור אותם בכלי סגור. לחלופין, אפשר להכין את הקרוטונים בדרך השגרתית והמוכרת או להשתמש בקרוטונים קנויים.
בהצלחה ובתאבון: אפרת ליבפרוינד
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות