מחפשים מנה בסטייל? המתכון הזה בשבילכם
המאכל הזה - אין אחד שוויתר עליו • הטעם המיוחד של תפוח האדמה המובקע עם קרעי הבשר בתוכו נותן טעם מיוחד למנה מושלמת טעימה ומשביעה
קרעי בקר על תפו"א מבוקע / מאת: ניסי גולדרייך
4 מנות
לבקר:
500 גרם פילה מדומה או צלי כתף טרי
כוס יין קברנה
כף דבש
כף מלח גס
כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבקר מכל הצדדים עד סגירה מלאה כדי לשמור על עסיסיות הבקר.
מוסיפים את הדבש, המלח והפלפל ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את היין, מכסים את הבקר במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ3 שעות.
לתפו"א:
4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
צרור בזיליקום טרי קצוץ
כף גבישי שום
שמן זית איכותי
מלח גס
אופן ההכנה:
מנקים את התפו"א עם סבון היטב עם הקליפה ומבשלים במים כ3/4 שעה עד שתפוחי האדמה רכים.
בעזרת כוס או סכין בקר רחבה מועכים מעט את התפו"א לעובי של 2 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מתבלים בבזיליקום ושום ומזלפים מעל שמן זית
מפזרים מעט מלח גס ואופים בגריל על 200 מעלות כ10 דקות עד שתפוח האדמה מזהיבים.
להרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת תפו"א וקורעים בעזרת הידיים מהבשר ומניחים על התפו"א. מזלפים טיפה סילאן וטחינה גולמית ומגישים חם
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות