י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
קרספי ורך במיוחד

הכי טעים למלווה מלכה: מתכון לחם שום מושלם

המתכון המושלם ביותר להכנה לכבוד סעודה רביעית, גם טעים גם קליל, והכי חשוב יוצא קרספי ורך • את לחם השום הזה כדאי לכן לנסות

הכי טעים למלווה מלכה: מתכון לחם שום מושלם
לחם שום צילום: אחינועם (לימור) רז

לחם שום מושלם / מאת: אחינועם (לימור) רז

מצרכים :

 ק"ג קמח

 כף מלח

2 כפות שמרים יבשים

 אבקת אפיה

 3 כפות סוכר

שמיר אם יש טרי חופן שטוף וקצוץ,

אם יש לך שמיר יבש חצי כפית לא יותר כי יש בו מרירות וצריך להזהר איתו שלא יפגם הטעם.

הסוד של המתכון!!! שיני שום, מראש שלם קלופות שטופות וטחונות במגימיקס או בבלנדר.

מים פושרים

מעט שמן

לתערובת של אחרי האפיה:

שמן (זית או קנולה)

אורגנו

 מלח

אופן ההכנה:

שמים בקערה לפי הסדר מלח, קמח, שמיר יבש או טרי, סוכר אבקת אפיה ושמרים

מערבבים עם כף את החומרים היבשים

טוחנים את שיני השום עם מעט מים ומעט שמן,שהכל נהיה אחיד וטחון ללא גושים מוסיפים לבצק.

מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך.

לסיום מוסיפים מעט שמן שהבצק לא יתייבש

אחרי 10 דק, לשים שוב ויוצרים חורים בעזרת האצבעות כדי לאפשר כניסת אוויר לבצק.

אחרי חצי שעה לשים שוב.

כאשר הבצק טופח יוצרים לחמניות קשר בגודל שזיף ומורחים מים בעזרת מברשת (מהלך שהוא לא חובה, אבל יוצר כריספיות מושלמת, במקום למרוח מים לטבול את הלחמניות במים רותחים ולהניח בתבנית)

מכניסים לאפיה על 220° שהלחמניות מוכנות ויוצאות, בעודן רותחות, מורחים שמן שמעורב עם אורגנו ומפזרים מעט מלח.

שבוע נפלא והמון הצלחה

 

מתכון לחם שום

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}