קליל ומרענן: סלט עדשים וירקות מושלם בטעמו
בא לכם על סלט קליל וגם משביע? הסלט הזה עם מגוון הירקות בתוספת עדשים יתן לכם את הטעם המיוחד במוצ"ש
- חני לוין
- ה' תמוז התש"פ
מצרכים:
כוס עדשים כתומים.
גזר מגורד לרצועות ארוכות (יש מקלף מיוחד שעושה את העבודה)
חופן של כוסברה קצוצה.
רצועות מבצל קטן.
רצועות דקות של גמבה.
פלפל חריף לפי הטעם.
אופן ההכנה:
בוררים את העדשים, שוטפים ומשרים במים רותחים לחצי שעה.
בינתיים קוצצים את הירקות ומניחים בקערה ללא תיבול.
אחרי חצי שעה מסננים ומייבשים את העדשים.
מחממים שמן כמעט עמוק ומטגנים את העדשים, להכניס לאט לאט ולא הכל מיד
עובדים על אש בינונית
מטגנים כמה דקות עד שהעדשים משנים צבע וצפים, יש להזהר שלא ישרף.
מוציאים למסננת, מפזרים מלח וכמה טיפות לימון, מערבבים ומעבירים מיד לנייר סופג.
חשוב שהמלח והלימון יגיעו לעדשים שהם חמים מאוד כדי שיספגו טעמים.
העדשים אמורים להיות קריספיים כמו חטיף.
מתבלים את הסלט בשמן זית, לימון ומלח ומערבבים היטב.
עוברים לצילחות
יוצרים על צלחת מעגל של עדשים
שמים מהסלט באמצע
ומלמעלה מפזרים עוד קצת עדשים.
מגישים מיד.
מאת: אחינועם (לימור) רז
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות