י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
בטעם של פעם

כמה פשוטה ככה מיוחדת: 'עוגת גבינה אפויה'

תמיד מביאים מתכונים לעוגות מיוחדות, אך לעיתים מתחשק לך להכין דווקא את העוגה עם הטעם הפשוט של הילדות • המתכון הזה לא יאכזב אותך 

כמה פשוטה ככה מיוחדת: 'עוגת גבינה אפויה'
עוגת גבינה אפויה צילום: בסקוטי

תבנית עגולה קוטר 26

תחתית:

300 גרם ביסקוויטים

100 גרם חמאה מומסת

מלית:

750 גרם גבינת שמנת 30%

200  גרם סוכר

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

ציפוי:

200 מ"ל (כוס) שמנת מתוקה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

אופן הכנה:

  1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון ומוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מהדקים לתחתית תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה.
  2. מכינים את המלית- בקערת מיקסר מערבבים היטב במהירות נמוכה-בינונית (לא מקציפים) עם מטרפה את הביצים עם הסוכר, למשך כשלוש דקות.
  3. מוסיפים את גבינת השמנת ותמצית הוניל ומגבירים מעט את מהירות הערבוב על מנת להגיע לתערובת חלקה ואחידה.
  4. יוצקים את המלית על התחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות במשך שעה.
  5. לאחר האפייה מצננים לטמפרטורת חדר.
  6. מכינים את הציפוי – במיקסר מקציפים את השמנת עם הסוכר למרקם רך אך יציב, מוזגים על העוגה ומשטחים מעט בעזרת מלית לכסוי כמעט מלא של פני שטח העוגה.

קרדיט: קונדיטוריית בסקוטי

עוגה חלבי ביסקוטי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}