כך תכינו עוגת גבינה אפויה עם דובדבני אמרנה
עוגת גבינה אפויה היא הקלאסיקה במיטבה, בזכות בסיס פירורים חמאתי ומרקם גבינתי עשיר, המשלב גבינה לבנה עם גבינת שמנת
- חני לוין
- ב' סיון התש"פ
עוגת גבינה אפויה עם דובדבני אמרנה
עוגת גבינה אפויה היא הקלאסיקה במיטבה, בזכות בסיס פירורים חמאתי ומרקם גבינתי עשיר, המשלב גבינה לבנה עם גבינת שמנת. השף-קונדיטורית רוסלה יונה נותנת לקלאסיקה טוויסט מרתק ומוסיפה לקרם הגבינה מילוי מענג ומפתיע של דובדבני אמרנה איטלקיים בסירופ מתוק וסמיך. השילוב של הדובדבנים מעניק לעוגה טעם עוצמתי ומראה עוצר נשימה.
מצרכים:
לתחתית ביסקוויטים:
300 גרם ביסקוויטים
80 גרם חמאה
לשכבת הדובדבנים:
300 גרם (כוס וחצי) דובדבני אמרנה משומרים (שומרים את הסירופ בצד לקישוט העוגה)
גבינה אפויה:
5 ביצים
120 גרם סוכר
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
2 כפות אינסטנט פודינג
1 גביע שמנת חמוצה
250 גרם גבינה לבנה 9%
500 גרם גבינת שמנת 30%
ציפוי העוגה
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
אופן ההכנה
- טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומערבבים עם הביסקוויטים
- מסדרים בתחתית התבנית (קוטר 26)
- מפזרים את הדובדבנים על תחתית הביסקוויטים
- מכינים את מסת הגבינה: בקערה רחבה, מערבבים את הביצים והסוכר, מוסיפים אינסטנט פודינג וקורנפלור וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינות והשמנת החמוצה וטורפים היטב לתערובת חלקה.
- אופים למשך כשעה לתנור שחומם מראש על 140 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בו למשך שעה נוספת.
- בינתיים מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת רכה. מורחים על גבי העוגה המצוננת.
- בעזרת כפית, מזלפים מרוטב האמרנה על גבי שכבת הציפוי
קרדיט: קונדיטוריית ביסקוטי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות