כיצד תהפכי את התבשילים הטעימים של שבועות לגרסה רזה ובריאה יותר
לכל אחד בבית יש את התבשילים האהובים על בני הבית • כיצד נצליח לקבל את אותו תבשיל רק בריא יותר ומשמין פחות? • להלן מספר כללים שיעזרו לנו
- חני לוין
- ב' סיון התש"פ
שומנים
- כדי לקבל מזון המכיל שומן בריא דהיינו שומן בלתי רווי במקום שומן רווי יש להשתמש בשמן במקום במרגרינה. אפשר גם להחליף את המרגרינה במזולה.
- כדי לקבל מזון המכיל פחות קלוריות ופחות שומן כדאי להפחית את כמות השמן בתבשיל ובמקומו להוסיף נוזלים אחרים המתאימים לתבשיל כגון: חלב, מים, מיץ תפוזים וכו' לדוגמא אם בתבשיל יש 1 כוס שמן בשלב ראשון נשים 3/4 כוס מים ו1/4 כוס נוזל אחר.
בפעם השניה נפחית ל1/2 כוס שמן ו1/2 כוס מים. עד שנגיע לכמות המינימלית הדרושה לשמירת טעמו של התבשיל.
מנסיון בפשטידות אין צורך בכלל בשמן מכיוון שהגבינות הביצים והחלב כבר מרטיבים לנו את הפשטידה.
מיונז
במקום מיונז רגיל כדאי להשתמש במיונז 5% המכיל פחות שומנים ואף דל בקלוריות.
ובנוסף לטיבול סלטים מומלץ להשתמש במיונז 55 או ברוטב לייט בטעמים שונים.
פיצוחים
יש לזכור שפיצוחים עשירים בקלוריות ולכן כאשר אנו מתבלים סלט בגרעיני חמניות, צנוברים שומשום אגוזים וכדומה אנו מכפילים את ערכו הקלורי. לכן כדאי להמעיט בכמות המוספת לסלטים או להעדיף תיבול המבוסס על חומץ, לימון, חרדל הדלים בקלוריות.
פחמימות
סוכרים
כדי לקבל תבשיל ללא סוכר,המתאים גם לחולי סכרת וגם לירידה במשקל, יש להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי המתאים לבישול ולאפיה וכך נקבל תבשיל ללא סוכר ודל קלוריות.. הממתיק המומלץ כיום הוא סוכרלוז (סוכרה דיאט או סוכרלייט)
קמח
ניתן להחליף את הקמח בסובין שיבולת שועל. זה מתאים לפשטידות, לקציצות, למרקים ועוד ( פרט לעוגות). תחליפים אלו מקטינים את ערכן הקלורי של התבשיל ומוסיפים סיבים המגבירים את תחושת השובע.
כמו כן ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא דבר שיוסיף סיבים תזונתיים לתבשיל ויהפוך אותו לבריא יותר אך שימו לב לא יקטין את ערכו הקלורי.
חלבונים
ביצים
על מנת לקבל תבשיל דל בכולסטרול כדאי להפחית את כמות החלמון בתבשיל . לדוגמא: אם אני צריכה להוסיף 5 ביצים בעוגה כדאי להוסיף 7 חלבונים ו- 3 חלמונים וכדומה. כך אני מקבלת יותר קצף ואווריריות ופחות כולסטרול
מוצרי חלב
כדי להפחית את כמות הכולסטרול והקלוריות בתבשיל יש להעדיף מוצרי חלב דלי שומן וכיום יש שפע עצום של תחליפים
במקום גבינות שמנות העדיפו גבינות 3-5%
במקום שמנת חמוצה העדיפו לבן/גילה
במקום שמנת לבישול העדיפו שמנת 9% או חלב
במקום גבינה צהובה שמנה העדיפו גבינה צהובה נעם 9%
עוגת גבינה דיאטטית לדוגמא
מרכיבים:
750 גר גבינה 3%
חבית אינטסטנט פודינג לייט (חברת tuso אריזה בצבע סגול)
2 חלמונים
3 כפות קורנפלור
1 כף גרידת לימון
5 שקיות ממתיק מלאכותי
5 חלבונים מוקצפים עם שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לקצף החלבונים ואחרי שנוצרת תערובת אחידה מקפלים לתוכה את קצף החלבונים. יוצקים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה או בתרסיס שמן. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים. אופים בחום גבוה(220 מעלות) כ-10 דקות ואחכ מנמיכים ל160 מעלות לעוד כ-40 דקןת. בסיום האפיה כדאי להשאיר בתנור מכובה לעוד כשעה.
לסיכום אל תחששו לנסות להכין את התבשילים בדרך אחרת תופתעו לגלות שטעמם נשאר משובח.
שיהיה בתאבון
באדיבות: ליז רובין דיאטנית קלינית, מנחת קבוצות להרזיה מואצת. ומפגשים אישיים.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות