תופעה חרדית: לא הולכים להיבדק והתחלואה גוברת
בעיריית בני ברק החליטו שלא להחזיר את הלימודים לשגרה לעת עתה | בתוך כך נרשמת מגמה מדאיגה בעיקר בשכונות החרדיות הירושלמיות; לא נבדקים ומדביקים נוספים | כך למשל בשכונת רוממה עליה הוטל הערב סגר - 162 חולי קורונה
- קובי עוזיאלי
- ו' אייר התש"פ
- 20 תגובות
בתום דיון ארוך בנושא החזרה ללימודים, החליט ראש העיר בני ברק אברהם רובינשטיין יחד עם הנהלת אגף החינוך וצוות חמ"ל החירום העירוני, כי מתוך אחריות לשלום תושבי העיר ובדאגה מסכנת תחלואה מחודשת חלילה, לעת עתה לא יחודשו הלימודים במערכת החינוך העירונית. בראשית השבוע הבא תקיים העירייה דיון מעמיק נוסף עם כלל הגורמים הרלוונטיים על מתווה עתידי אפשרי לחזרה ללימודים.
בתוך כך, הערב (חמישי) בשעה 23:00 ייכנס לתוקפו סגר על שלוש שכונות ירושלמיות, רוממה, צאנז ובעלזא. במדד מספר החולים, ביחס לכמות תושבים בשכונה, ניצבת בראש השכונות בעיר; שכונת רוממה עם 162 נשאים, שכונת קרית צאנז עם 74 נשאים חיוביים בשכונה, שיכון חב"ד עם 95 חיוביים, עזרת תורה עם 64 חיוביים, קרית בעלזא עם 81 חיוביים.
ארבע השכונות הללו נושקות אחת לשניה, כך שההסבר המוביל והמניח את הדעת; היכן שנשמרים פחות נדבקים יותר, מוצג כאן כסימן אזהרה לשכונות אחרות. יחד עם זאת, ניתן להחריג את עזרת תורה, בה אמנם התחלואה גבוהה אולם בימים האחרונים לא התווספו בה נדבקים חדשים.
לעומתה, ברוממה נוספו 17 חולים בארבעת הימים האחרונים, בקרית צאנז 8, בקרית בעלזא 13, ובשיכון חב"ד 5.
שכונות מאה שערים (6 נדבקים) גאולה (5 נדבקים), זכרון משה (7), כרם אברהם (9), מרכז העיר הנביאים (2), ורמות ג' (5) רמות פולין (6) - הן המוקדים 'האדומים' בירושלים - נכון לשלוש הימים האחרונים.
בשכונות אלו יש גם נוכחות גבוהה יחסית של חולים, וגם עלייה בשלוש הימים האחרונים - במספר הנבדקים שיצאו חיוביים.
לפי מדד האיזורים המקיפים את השכונה, בשכונות שציינו בפתח הכתבה - ניתן להבחין גם ברמה האיזורית את העלייה במספר החולים. אי השמירה על הכללים בשכונה נקודתית לעיתים השפעתה אזורית ומשליכה גם על שכונות קרובות.
יצויין כי בקרב מקבלי ההחלטות במל"ל, במשרד הבריאות וברשויות המקומיות ידוע על תופעה בעייתית של הימנעות מבדיקות, בכמה ריכוזים. על פי המידע שמגיע בין היתר משכנים.
חשוב להדגיש כי מדובר בתופעה מדאיגה, שכן על כל אחד חובה לא לסכן את הציבור. עוד אפשר להדגיש שכל גדולי ישראל, החל מגדולי ישראל, העדה החרדית, פוסקי ההלכה מכל העדות והרבנים הראשיים, כתבו ופסקו כי מי שלא עושה זאת, הרי שהוא בגדר 'חב לאחריני' וגורם לסכנת נפשות ממש.
יצוין כי גם בשכונות ערביות בירושלים, ניתן לראות בשלוש הימים האחרונים סימנים מדאיגים. בשכונת אבו תור מספר החולים עלה ב 14 אחוז, כך גם בית צפאפא. בעיסוייה ב 20 אחוז. מספר החולים בתקופה שלפני כן נמוך מאוד, לכן שכונות אלו עדיין לא מוגדרות כאדומות, אולם אם המצב יימשך כך, אפשר להעריך שיוחלט על הגבלות אף בהן.
ניכר כי בחלק מהשכונות הללו, כללי השמירה נשמרים בשבוע האחרון ביתר הקפדה - שכן המגמה בשלוש הימים האחרונים - בירידה, לא נוספו חולים חדשים, בגבעת המבתר; גבעת מרדכי; הר חומה; הרובע היהודי; מעלות דפנה; סנהדריה; עזרת תורה; פסגת זאב; קרית יובל; קרית משה; רמות ב; רמת אשכול; שערי חסד.
בשכונת הר-נוף לשם הדוגמה, שהגיעה בשיא ל-203 חולים בשכונה, לא התווסף בימים האחרונים אפילו חולה אחד. כך שמעבר להמשך שמירה על הכללים נותר רק להמתין שכל החולים בשכונה, (וכמובן אף בכל מקום), יבריאו במהרה ובקלות.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות