סין משתיקה את אזרחיה ודורשת צנזור על מחקרים בנושא הקורונה
במקביל להתאוששות מדינת סין ממשבר הקורונה - הממשל הקומוניסטי דורש צנזור מלא על כל המחקרים האקדמיים שיתפרסמו במדינה בנושא נגיף הקורונה • הסיבה: להדוף ביקורת אפשרית על טיפול השלטון במשבר
- משה פריד
- י"ט ניסן התש"פ
במהלך השבועות האחרונים נדמה שסין מצליחה להתאושש ולחזור לשגרה לאחר התפרצות נגיף הקורונה,
סין מסירה את ההגבלות על האזרחים בצורה מדורגת, ולראשונה גם בוואהן חלק מההגבלות הוסרו וגם התחבורה הציבורית שבה לפעול.
אבל נראה כי במקביל לכך הממשל הקומוניסטי בסין מנהיג מדיניות חדשה, על פיה כל המחקרים האקדמיים בנושא נגיף הקורונה יהיו כפופים לבחינה נוספת, ויצטרכו לקבל אישור מגורמים בשלטון המרכזי לפני פרסומם – כך על פי פוסטים של שתי אוניברסיטאות במדינה - שכבר הספיקו להימחק.
מאז סוף חודש ינואר מספר חוקרים סיניים פרסמו סדרת מחקרים על נגיף הקורונה בכתבי עת רפואיים בין-לאומיים משפיעים.
מספר ממצאים אודות התפרצותו של נגיף הקורונה - כמו למשל ההדבקה הראשונה בנגיף בין בני אדם - העלו שאלות בנוגע לתפקיד הממשל הסיני בהתפרצות הנגיף, וגרמו למחלוקת מתמשכת במדיה החברתית בסין, כזכור גם הרופא הראשון בסין אשר זיהה את הנגיף נלקח למעצר לאחר שהרשויות טענו נגדו כי "הוא מפיץ שמועות".
במהלך הימים האחרונים נשמעים מומחי רפואה בסין מתבטאים בנוגע להידוק הבקרה על המחקרים אודות מקור נגיף הקורונה: "אני חושב שמדובר במאמץ מתואם של הממשלה הסינית לשלוט בנרטיב ולצייר אותו כאילו ההתפרצות לא נובעת מסין", כך אמר חוקר סיני לרשת CNN, שהחליט להישאר אנונימי, בשל החשש מתגובת הממשל בסין. "לדעתי הם לא יסבלו שום מחקר אובייקטיבי שיחקור את מקור המחלה הזו".
על פי פרסומים זרים, הבדיקה המוגברת שמקדם הממשל בסין מעידה על המאמץ האחרון של הסינים לשלוט על פרסום העובדות אודות מקור התפרצות נגיף הקורונה, שגבה עד כה את חייהם של מעל 100,000 איש והביא להדבקתם של מעל ל-1.7 מיליון איש ברחבי העולם - מאז אובחן לראשונה בעיר ווהאן בדצמבר האחרון.
2 אוניברסיטאות סיניות פרסמו בסוף השבוע האחרון פוסט בפייסבוק, המסביר כי המחקרים האקדמיים בנושא נגיף הקורונה יעברו דרך השלטון - וימתינו לאישור פרסומם. שני הפוסטים כבר הספיקו להימחק, ככל הנראה גם כן בהוראת השלטון המרכזי במדינה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות