עושים סדר: ביצים מחו"ל מעבירות קורונה?
המחסור בביצים ובמוצרים נוספים רגע לפני חג הפסח, הביא לשימוש גובר במוצרים מיובאים מחו"ל. אלא שרבים החוששים מהאפשרות להידבק מקורונה הביאו לבשיקת הדברים • "הנגיף יציב על משטחים במשך שעות עד ימים"
אנחנו עומדים רגע לפני פסח המחסור בביצים מורגד בכל סופר ובכל בית, מטוסים ענקיים עושים את דרכם מכמה מדינות בעולם בכדי להשלים את החסר ומביאים מליוני ביצים מחו"ל, ולעיתים הביצים מגיעים גם ממדינות הנחשבות למוקד התפרצות של נגיף הקורונה, האם צריך לחשוש מצריכת ביצים כאלו? ומה לגבי שאר מוצרי ייבוא שמגיעים מחו"ל?
ד"ר אלה סקלן, מומחית לנגיפים מאוניברסיטת תל אביב, מסבירה: "נגיף הקורונה ידוע כמי שעובר ומתפשט דרך משטחים. החשש של רבים הוא שהנגיף יעבור מעובד מפעל מזון בחו"ל, דרך המוצר, ישירות אל הצרכן הישראלי. כך למשל, אתמול נפרקה ספינה בנמל אשדוד עם מיליוני ביצים מספרד. מתברר עם זאת, שתרחיש מעבר הנגיף מחו"ל לישראל ממש לא סביר. היום אנחנו יודעים לומר שהנגיף יציב על משטחים במשך שעות עד ימים (כ-72 שעות), מהרגע שאריזת הביצים יוצאת מהמפעל בחו"ל ועד שתגיע לרשת השיווק כאן בארץ - אני מניחה שחולף זמן ארוך יותר".
ד"ר סקלן הוסיפה: "חשוב לזכור שגם במפעלים בחו"ל - משרד הבריאות המקומי מפקח על הייצור, והעובדים ממוגנים. במחקרים שנעשו עד היום גם נמצאו כמויות קטנות בלבד של הנגיף על משטחים. הסיכוי להידבק ממזון שעבר את כל הדרך ממפעל ממוגן בחו"ל הוא נמוך".
"בכל מקרה", אומרת ד"ר סקלן, מומלץ, עם החזרה מהסופר, לנגב ולחטא את אריזות המוצרים שקנינו, זה ימנע סיכוי להדבקה מלקוחות אחרים שנגעו באותו מוצר", עוד היא מסבירה כי בישול הביצים משמיד את הנגיפים אם קיים. "פעולת הבישול כשלעצמה הורגת נגיפים, כשלמעשה חום גבוה של מים רותחים מביא לפירוק החלבונים שלהם. הקפאה לעומת זאת משמרת נגיפים. ככה אנחנו שומרים אותם במעבדה".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות