י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
איטלקית של בריאות

מעדן חציל מטוגן עם סלסת עגבניות וצהובה

הבסיס הבשרני של החציל הטרי המטוגן עם השילוב המקורי של סלסת העגבניות והגבינה הצהובה המותכת, יוצרים מעדן אמיתי! הטיגון דורש השקעה, אך התוצאה מצדיקה אותה בהחלט

מעדן חציל מטוגן עם סלסת עגבניות וצהובה
מעדן מרגריטה מוקרם על מצע נתחי חציל צילום: באדיבות המצלם

זמן ההכנה: 50 דקות סיווג: חלבי עמידות בקירור : עד 24 שעות, לחמם קודם ההגשה

המתכון הזה שמור אצלי לזמנים מיוחדים באמת, בהם מתחשק לי להפתיע.

היכולת הנהדרת של חציל טרי ומלא נוכחות להוות בסיס לפתיח מושלם או תוספת בארוחה חגיגית, הופכת אותו בקלות לחוויה איטלקית אמיתית המשתלבת בהרמוניה עם גבינה צהובה ניתכת ופטריות שמפניון עסיסיות.

הבסיס הבשרני של החציל הטרי המטוגן עם השילוב המקורי של סלסת העגבניות והגבינה הצהובה המותכת,
יוצרים מעדן אמיתי! הטיגון דורש השקעה, אך התוצאה מצדיקה אותה בהחלט.

רכיבים:
2 חצילים בינוניים
3/4 כוס קמח לבן
1 ביצה
200 גרם גבינה צהובה
קופסת פטריות (שימורים / טריות)
1 כוס זיתים פרוסים

לרוטב העגבניות:
1 בצל בינוני
4 כפות רסק עגבניות
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית שום גבישי
1/4 כפית אורגנו
1 כפית חרדל שטוחה
3 כפיות סוכר
קורט פלפל שחור
קורט מלח

אופן ההכנה:

ייבוש החציל קודם הטיגון ממהר מאוד את זמן הטיגון ומפחית
את ספיגת השמן, לכן נפרוס את החצילים לפרוסות שוות בעובי
1 ס"מ, נזרה עליהם מעט מלח ונייבש במסננת למספר שעות מראש.
אם אין ברשותינו את הזמן לייבש , נפרוס וניגש ישר לטיגון.
נטבול את פרוסות החציל בביצה טרופה ולאחר מכן בקמח ונטגן
מכל צד על להבה בינונית עד להזהבה. נספוג אותם היטב בנייר.
כעת נעבור להכנת הרוטב: נקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ונטגן עד להזהבה.
בקערה נפרדת נערבב את רסק העגבניות עם נבחרת הטעמים:
פפריקה, אורגנו, פלפל שחור, מלח, חרדל, סוכר ושום גבישי.
נוסיף את הבצל המטוגן.
נשטח את החצילים על תבנית אפיה ונוסיף מעליהם את הרוטב
ומעל, גבינה צהובה, פרוסות זיתים ופרוסות פטריות.
נאפה בתנור בחום בינוני למשך 5 דקות עד להתכת הגבינה.
נגיש חם.

טיפ: ניתן לטגן חצילים בכמות גדולה ולהקפיא, כאשר סמוך להגשה ישאר לנו להכין רק את הרוטב שזמן הכנתו קצר

בהצלחה רבה ובתיאבון, ריצ'ל רייך, מחברת ספר 'סוד הגן'

מתכון לסלט סלט חצילים ריצ'ל רייך סוד הגן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}