טראמפ מכריז: "אנחנו קרובים מאוד למציאת חיסון לנגיף הקורונה"
האם אנחנו קרובים לסיום המגיפה המאיימת על העולם? הנשיא טראמפ הודיע היום, כי ארצות הברית קרובה למציאת חיסון לנגיף המאיים. חברה אמריקאית הודיעה על השלמת פיתוח חיסון אפשרי. החיסון נשלח למכוני הבריאות הלאומיים של ארצות הברית לצורך בקרה וניסוי בבני אדם
- קובי בורנשטיין
- ל' שבט התש"פ
- 1 תגובות
נשיא ארה"ב דונלנד טראמפ הודיע היום (שלישי) כי בקרוב יימצא בארה"ב פתרון קבע להתפשטות נגיף הקורונה. לדבריו, "אנחנו קרובים מאוד למציאת חיסון לנגיף".
בתוך כך, חברת הביוטכנולוגיה האמריקאית Moderna הודיעה על השלמת פיתוח חיסון אפשרי ראשון נגד נגיף הקורונה החדש SARS-CoV-2. החיסון נשלח למכוני הבריאות הלאומיים של ארצות הברית לצורך בקרה ותחילת ניסוי קליני ראשון בבני אדם.
החברה כתבה בהודעה לעיתונות כי עשתה מאמצים יוצאי דופן לפיתוח החיסון, תוך 42 יום בלבד מאז נקבע רצף הגנום של הנגיף.
מנהל המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות זיהומיות של ארצות הברית מסר כי הניסוי הקליני יתחיל בחודש אפריל ויכלול כ-25 מתנדבים. הוא צפוי להסתיים בחודשים יולי ואוגוסט. החיסון קרוי "mRNA-1273" והוא מבוסס על מולקולה מסוג RNA שליח (mRNA), חומר גנטי שאומר לתאים אילו חלבונים לבנות.
ה-RNA השליח של החברה יגרום לתאי המחוסנים לייצר חלבון של נגיף הקורונה הקרוי Spike, ומשמש את הנגיף לחדור לתאים שהוא מדביק. תאי המחוסנים יציגו את החלבון לתאי מערכת החיסון וכך יעוררו תגובה חיסונית חזקה, המחקה את התגובה הטבעית לנגיף ובתקווה תגן על הגוף מפני הדבקה במקרה שיחשף לנגיף הקורונה. במידה והניסוי יסתיים בהצלחה, מצפים לטיפול עוד לפחות שני ניסויים קליניים לפני שיקבל אישור לשימוש.
גם חברת התרופות GSK, הודיעה אתמול על ניסיון למציאת חיסון לקורונה. החברה משתפת פעולה עם חברת הביוטכנולוגיה הגלובלית Clover Biophamaceutical במטרה לפתח יחד חיסון כנגד נגיף הקורונה. במרכז שיתוף הפעולה, חיסון פוטנציאלי מבוסס חלבון המכונה COVID-19 S-Trimer מבית חברת הביוטכנולוגיה הגלובלית קלובר שבסיסה בסין, וטכנולוגיית האדג'ובנט של GSK שתסייע להגביר את התגובה החיסונית של החיסון הפוטנציאלי ואף תאפשר ייצור של כמויות גדולות יותר של החיסון.
כזכור, הבית הלבן פרסם הודעה רשמית אתמול (שלישי), לפיה הוגשה, בהוראת הנשיא טראמפ, בקשת תקציב על סך 2.5 מיליארד דולר לטובת פיתוח ומחקר שיוקדש למלחמה בנגיף הסיני הקטלני. לדבריהם, יותר ממחצית התקציב, יוקצב לפיתוח נוגדן לוירוס הקורונה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות