תחזית אופטימית: יש סיכוי שנתניהו ישיג 61 מנדטים
מיואשים ומצפים לבחירות רביעיות? יש מי שאופטימי באשר לסיכויים להביא הפעם הכרעה מוחצת בדמות גוש ימין-חרדים מובהק • פילבר מנתח את המצב
- קובי עוזיאלי
- כ' שבט התש"פ
- 2 תגובות
"בסקרים הכל תקוע ולא זז? לא בטוח!", כך מסביר שלמה פילבר, הבעלים של מכון הסקרים 'דיירקט פולס'. לדבריו, כדאי לשים לב לזליגות הקטנות של הישורת האחרונה שעשויות לשנות את התמונה הגדולה.
1. ילדי עולי ברית המועצות לשעבר - ב-2015 הצביעו ליכוד, עברו לליברמן בגלל נושאי דת ומדינה, אבל תומכים בנתניהו ובשלטון ימין. האם יחזרו לליכוד?
2. צעירי העדה האתיופית שהצביעו בספטמבר (אחרי ארוע סלומון טאקה) הצבעת מחאה לכחול לבן. האם ישארו שם או יעברו עם גדי יברקן?
3. האדישים והעייפים בריכוזי הליכוד שנשארו בבית בספטמבר. האם הכנסים של נתניהו בריכוזים אלו יעירו את השטח ויגדילו את אחוזי ההצבעה שם מ-65% ל-70% + כמו בריכוזי כחול לבן?
4. המגזר הערבי - יצא להצביע באחוזים גבוהים (59%) - בעקבות סערת חוק המצלמות. האם ישחזרו את ההישג? האם המנדט שהצביע לכחולבן יתן להם שוב את קולו, או שיצביע למשותפת שתגדיל את כוחה ל 14+ על חשבון כחול לבן?
5. כולנו וגשר שרצו באפריל (כ6 מנדטים) נעלמו. קולותיהם התפזרו בעיקר בגוש השמאל המרכז. האם החבירה למרצ, העמימות בנושאי החלת הריבונות, החשש להקמת ממשלה בתמיכת המשותפת, תגרום לחלקם לחזור לגוש הימין?
6. בוחרי ימין רך - ליכודניקים בדרום המוכה ודתיים ליברלים שכחולבן פונה לתסכול שלהם. האם יחצו את הרוביקון?
7.עוצמה יהודית - בסבב השלישי עוברת תהליך דומה לזהות בסבב השני, נטישה. כמה מ-83 אלף הבוחרים בה בספטמבר יחזרו למפלגות ימין אחרות?
אם חלק מהתהליכים הללו יקרו הם מגדילים משמעותית את הסיכוי ל-61 לימין. ולא, חוזרים ללימבו.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות