אם יש לחם - נבדוק קודם את הרכיבים ממנו הוא עשוי
כמה חיטה לבנה יש בלחם? מהו הקמח המומלץ? מלא, שיפון, כוסמין? איך יודעים בכלל? יש טיפ אחד משמעותי שאותו כדאי לדעת לפני שניגשים לקנות לחם מכל סוג שהוא
- שיפי חריטן
- כ"ה טבת התש"פ
- 4 תגובות
לחם הוא אתגר של הרבה מאוד אנשים שרוצים לעבור לאורח חיים בריא, לרדת במשקל ועוד. ריבוי האפשרויות מציב אותנו בפני דילמה. איזה לחם לקנות? כוסמין? שיפון? מחמצת? לחם קל? לחם מלא? איזה לחם?
בתוכנית 'הכל עשר' ברדיו קול ברמה, אירחתי את הנטורפתית, שרה בר אשר, שנתנה כמה טיפים חשובים.
ראשית, אומרת שרה, היא נכנסת אל תוך מפעלים - לא אל מרכזי מבקרים. שם היא רואה את האמת בתעשייה.
"בתוך הלחם יש בילד אין מרגרינה", היא מבהירה.
"בכל לחם של מאפיות גדולות ומוכרות, אלו שאנחנו קונים בסופר, לא משנה איזה קמח זה, אפילו קמח מלא - תמיד זורקים לבצק גוש מרגרינה. אז מי שנמנע ממרגרינה, שיידע שיש לו את זה בכל לחם. אלא אם על הלחם כתוב בבירור שהוא נעשה משמן זית וכד'. לחמים אלו בדרך כלל נמכרים בבתי טבע".
אז מה עושים?
"ראשית לקרוא רשימת רכיבים", מסבירה שרה.
אם ברכיב השני במוצר כתוב "חיטה", ללא מילה נלווית, דעו שזו חיטה לבנה.
תסתכלו שהלחם הוא מקמח מלא, שיפון או כוסמין.
עוד משהו שמכניסים בלחם של המאפיות הגדולות, הוא משפר אפייה - וזה נכתב ברכיבים תחת האות E, שם אלו משפרי אפיה למיניהם.
עוד דבר שרואים ברכיבים בלחמים שונים הוא נבט חיטה וסובין, אז שרה מסבירה שמדובר בתוספות שהמאפיות שמות בלחם, ואין לנו צורך בתוספות אם אפשר לקנות לחם שכולו עשוי מהחומר הנכון.
לכן גם כשקונים לחם בחנות טבע - דבר ראשון לקרוא את הרכיבים שלו, ולכוון לכך שנקנה את הלחם הבריא ביותר.
הלחמים המומלצים מצד שרה, הם לחם מקמח פשתן, או לחם פומפרניקל מקמח שיפון.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות