הטיפ שישדרג את מרק העוף שלכם להרבה יותר בריא
לפעמים מנה בנאלית ורגילה יכולה לעבור שדרוג ולהפוך להרבה יותר טעימה והרבה יותר בריאה. והפעם: מרק העוף של ליל שבת
- שיפי חריטן
- י"ב טבת התש"פ
- 2 תגובות
הסערה בחוץ גורמת לכולנו להעדיף מרק חם, מזין וטעים שפשוט עושה לנו טוב בלב ובבטן.
הבוקר (חמישי) בתוכניתי 'בואי בשלום' ברדיו קול ברמה, אירחתי את עידית מרום - מקדמת מטבח בריא יותר והיא סיפרה על שדרוג למרק העוף של שבת. תחילה חשבתי לעצמי מה כבר יכול להיות משודרג במרק עוף? אך מהר מאוד, תוך כדי השיחה, הבנתי שיש כאן הרבה קסם.
עידית סיפרה שהיא משתמשת בתבלינים משורשים טריים בלבד, ולא מתבלת את המרק בתבלינים תעשייתיים.
למרק העוף היא משתמשת בבצלצלי שאלוט, אותם היא מאדה בסיר, מוסיפה מעט שורש ג'ינג'ר מגורד, שורש שלם של כורכום מגורד, מאפשרת להם להחליף יחד טעמים ואז מוסיפה את העוף, מים, ירקות שורש - כל מה שיש, וכמובן צרור שמיר וכוסברה, ואפשרי גם ירק כתום כמו דלעת או דלורית.
נותנים למרק בישול של כשעה לפחות, ומוסיפים לפי טעם - פלפל ומלח הימלאיה ורוד, שהוא מופחת נתרן ופחות מלוח.
בן רגע מרק העוף של שבת הופך לבוסט של בריאות, מלא נוגדי חמצון וטעם עשיר ומיוחד.
מוזמנים בהחלט לנסות בבית.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות