הצלם תבע זכויות יוצרים וזכה בעשרות אלפי ש"ח
הוועדה לתכנון ובניה בעמק יזרעאל, השתמשה בתמונה ללא אישור שימוש ולא מתן קרדיט ונתבעה על זכויות יוצרים | הוועדה ניסתה להתגונן ולטעון כי הצלם תיעד ללא רשות, אלא שביהמ"ש דחה הטענה וחייב את הנתבעים לשלם לצלם פיצוי בסך 60 אל"ש
- אלי שלזינגר
- ה' טבת התש"פ
- 7 תגובות
הועדה המרחבית לתכנון ולבניה בעמק יזרעאל פרסמה צילום של עמק יזרעאל ללא אישור ותפצה בעשרות אלפי שקלים את הצלם.
בפסק דין שהתקבל בשבוע שעבר, קבע השופט נחום שטרנליכט מבית משפט השלום בפתח תקווה כי צלם האוויר ישראל ברדוגו, יקבל פיצוי מהוועדה ונתבעת נוספת בסכום של כ-60,000 שקלים בגין שימוש לא מורשה ביצירתו.
תחילת הסיפור בחודש אפריל 2018, אז העלתה הוועדה, לאתר האינטרנט שלה תצלום אוויר של עמק יזרעאל אשר צולם ממסוק על ידי ברדוגו, מדובר על יצירה שלטענתו - מחירה הקטלוגי הוא 32,000 שקלים.
הוועדה באמצעות עו"ד רועי גאליס טענה בפני בית המשפט כי התמונה נלקחה מ'אתר רנדומלי' ופרסמה במשך חודשיים בלבד. בנוסף טענה הוועדה כי צילום האוויר שהופק במסגרת טיסת מסוק מעל שדות עמק יזרעאל נעשה ללא קבלת רשות ממנה "ראוי בהחלט להתייחס גם לכך שהתובע, בפועל, צילם את השטח של הנתבעת ללא כל אישור ומבקש לקבל על כך תשלום".
ל'בחדרי חרדים' נודע כי ברדוגו בתגובתו טען כי טענת 'היתר צילום בשטחנו' היא מופרכת וכי האישור היחיד שעליו להפיק בטרם יציאה לטיסת צילום הוא מגורמים בחיל האוויר ורשות שדות התעופה.
כאמור בשבוע שעבר פסק בית משפט השלום כי הצלם ברדוגו יפוצה בכמעט 60,000 ש"ח.
עו"ד אריאל דובינסקי. צילום: ראובן קפוצינסקי
עו"ד אריאל דובינסקי שייצג את ברדוגו מסר בתגובה לניצחון בתביעה: "כל אדם רשאי לצלם כל נוף ישראלי מבלי לבקש את אישורו של מאן דהוא כל עוד מדובר בשטח ציבורי, בית המשפט מעביר מסר חשוב כי זכויות היוצרים אינם הפקר וכי מאחורי כל יצירה קיים יוצר שראוי שיתפרנס ויתומלג מפרי עמלו. בשנים האחרונות המגמה היא להחמיר עם מפרי זכויות בהתאם למגמה העולמית, בכך יש מזור ליוצרים ואמנים אשר קורסים תחת ההפרות החוזרות ונשנות בזכויותיהם".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות