בהנהגת ארדואן: התערבות טורקיה בישראל מתרחבת
טורקיה העבירה לרשות הפלשתינית עותק של הארכיון העות'מאני | המטרה: לערער על החזקה הישראלית בקרקעות ברחבי הארץ, בעיקר בירושלים וביו"ש
- יענקי פרבר
- ד' טבת התש"פ
- 2 תגובות
טורקיה העבירה לרשות הפלשתינית עותק של הארכיון העות'מאני, הכולל עשרות אלפי מסמכי רישום מקרקעין בשטחי האימפריה העות'מאנית, ששלטה בארץ ישראל בשנים 1917-1516. עורכי דין מטעם הרשות כבר משתמשים בחומרי הארכיון, כדי לערער על החזקה הישראלית בקרקעות ברחבי הארץ, בעיקר בירושלים וביו"ש, כך מדווח נדב שרגאי ב'ישראל היום'.
העותק השלם הראשון של הארכיון הופקד תחילה בבניין הנציגות הפלשתינית באנקרה. במארס בשנה שעברה הועבר חלקו לבית לחם. מרכז המידע למודיעין ולטרור תיעד זאת, כמו גם את פרשת העברת כל הארכיון. אך משום מה - אף שהפלשתינים קיבלו מכשיר שעלול לזעזע את שוק הנדל"ן בארץ - הסיפור הזה "חלף מתחת לרדאר" ואמות הסיפים לא רעדו.
איש המפתח בטקס בבית לחם היה יוסף אדעיס, שר ההקדשים הפלשתיני, שקיבל את התיקים הקשורים לנכסי הוואקף בבית לחם ובירושלים.
עכשיו, עורכי דין ממזרח ירושלים פונים כבדרך שגרה לארכיון כדי לאתר מידע. המסמכים מסייעים להם במאבקים המשפטיים שהם מנהלים על החזקה בקרקעות רבות, בעיקר במרחב ירושלים. אחת הדוגמאות המובהקות לכך היא נכסים וחלקות קרקע בעיר העתיקה, שידיים יהודיות וערביות נאבקות עליהם. הידוע שבהם הוא רחבת הכותל המערבי, שם שכנה שכונת המוגרבים, שישראל פינתה והרסה, כדי להכשיר רחבת תפילה. מדובר אמנם בקרקע שישראל הפקיעה ואין הסתברות משפטית שתוצא מידיה, אבל לפחות תעמולתית - הצגת מסמכי הרישום עשויה להעמיד את ישראל במבוכה.
השופט מוסא שכארנה, יו"ר רשות המקרקעין הפלשתינית, כבר מנהל רישום של קרקעות בטאבו של יו"ש ושל ירושלים, בין השאר בסיוע טורקיה והארכיונים. בראיון שהעניק לסוכנות הידיעות ופא, שכארנה הסביר כי בעזרת רישום קרקעות פלשתינים שחיים בנכר, הוא מממש את "זכות השיבה".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות