מתכון ללטקעס - לביבות שמזכירות לי את סבתא
הלטקעס האלו הן הלביבות הכי אשכנזיות שיש ובכל זאת חברותיי המרוקאיות מתלהבות מהן בכל פעם מחדש. אני מתלהבת כי הן מזכירות לי את סבתא. הנה המתכון הכי קל ופשוט ללביבות תפוחי אדמה ממכרות
- שיפי חריטן
- כ"ח כסלו התש"פ
- 2 תגובות
מאכלים מזכירים לנו דברים. ככה זה.
בחגים יש מאכלים מיוחדים ויש כאלו שמחזירים אותנו אחורה. אם זה לבית ההורים, או לבית סבא וסבתא.
גם אצלי בדיוק אותו דבר. לכל חג הזיכרונות שלו. בחנוכה, אלו ללא ספק הלאטקעס - לביבות תפוחי אדמה. עד היום לא ברור לי איך הן יצאו הרבה טעימות כשסבתא הכינה אותן, אך כנראה שזה פשוט הידיים שלה - ואת זה אי אפשר להחזיר.
בכל מקרה לכל אלו ששואלים אותי, זה באמת אחד הדברים הכי קלים להכנה - והממכרים כמובן.
לטקעס - כמו של סבתא
זמן עבודה: כשעה
דרגת קושי: קל
פרווה
המצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים מגורדים בפומפיה דקה.
3 ביצים.
פלפל שחור לפי הטעם.
מלח לפי הטעם.
אופציונאלי: 4 כפות קמח או קורנפלור.
תוספות נוספות: בצל מגורד, ירק לפי בחירתכם.
ההכנה:
אם רוצים את הלאטקעס כמו אצל סבתא מפולין, זה בלי שום תוספות.
מגרדים את תפוחי האדמה על פומפיה דקה וסוחטים את המים.
מוסיפים ביצים, מלח ופלפל. אם אתם רוצים את זה קצת יותר קל לגיבוש - תוסיפו 4 כפות קמח.
מערבבים היטב, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת ובה שמן בנדיבות.
הטיגון באש בינונית - ועד שהלביבות משחימות משני צדדים.
מוציאים לנייר סופג ולא מספיקים להגיש לשולחן, כי הן נאכלות פשוט מיד.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות