רוצים להגן על הלב? פשוט תתחילו לאכול חריף
על פי מחקר חדש, שבדק 22,811 אזרחים באיטליה במשך 8 שנים, אכילת פלפל צ'ילי נמצאת קשורה לסיכון נמוך יותר לסבול מהתקף לב קטלני
- שיפי חריטן
- כ' כסלו התש"פ
- 2 תגובות
מחקר חדש שפורסם בכתב העת של הארגון האמריקאי לקרדיולוגיה, מעלה ממצאים חדשים שיעשו טוב על הלב לאוהבי החריף, תרתי משמע.
על פי המחקר, שבדק 22,811 אזרחים באיטליה, במשך 8 שנים, אכילת פלפל צ'ילי נמצאת קשורה לסיכון נמוך יותר לסבול מהתקף לב קטלני. החוקרים מצאו כי אנשים שצרכו את הפלפל החריף יותר מארבע פעמים בשבוע, היו בסיכון נמוך משמעותית, ב- 40% ללקות בהתקף לב, ובנוסף, היו בסיכון למוות מוקדם מסיבה בריאותית אחרת, ב- 23%.
החוקרים הסבירו שההגנה מפני מוות לא נרשמה לדיאטה שאנשים פעלו לפיה, או אכילה בריאה, אך לחלוטין היתה השפעה לאלו שאכלו פלפל צ'ילי.
נכון לעכשיו, אומרים החוקרים, ידוע כי היתרון הבריאותי של הרכיב הפעיל, הקפסאיצין, כולל בין היתר עידוד של פירוק תאי שומן בגוף וככל הנראה גם בעל השפעה ישירה על שיפור זרימת הדם ללב, אך כדי להבין יותר לעומק כיצד בדיוק משפיעה אכילת הפלפל על בריאות האדם, יש צורך בעוד מחקרים נוספים.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות