כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024
רגע לפני ה-Black Friday

תחשבו על זה שוב: סומכים על הביקורת כשאתם קונים אונליין?

 ביום שישי יחול יום הקניות השנתי הבינלאומי המכונה 'בלאק פריידי', קחו בחשבון כי אחוז משמעותי מהביקורות של המוצרים שאתם קונים ברשת הוא מזויף ולא אמיתי | אז איך לא תפלו ברשת? קיראו הכל לפני שאתם צוללים לחגיגת הקניות 

תחשבו על זה שוב: סומכים על הביקורת כשאתם קונים אונליין?
קניות באשראי צילום: pixabay

עונת הקניות מגיעה לעיצומה וה-Black Friday ממש מעבר לפינה. אחד המדדים החשובים כששוקלים האם לקנות מוצר ברשת, הוא בדרך כלל הביקורות של הרוכשים. כעת מתברר כי אחוז גבוה מאוד מכלל הביקורות באתרי הסחר, הוא מזויף ובחלקו מגיע אפילו מהמוכרים עצמם שמזייפים "ביקורות אמיתיות" של רוכשים מרוצים.

במקרים רבים המוכרים או החברות נותנים לעובדים שלהן או לספקים חיצוניים לרכוש בפועל את המוצר כדי שתהיה ביקורת של לקוח שאומת בתור רוכש ע"י האתר. מבדיקה שערכו באתר bestseocompanies.com עולה כי כ-40% מהביקורות הן מזויפות או אוטומטיות.

היכן הביקורות הכי לא אמינות?

מתוך 2.7 מיליון ביקורות שנדגמו עולה כי אחת הקטגוריות הפופולאריות ביותר לזיופים היא קטגוריית מוצרי החשמל, עם כ-42% זיופים ו-195,000 ביקורות לא אמינות. אך זו לא הקטגוריה המובילה, כשלמעשה בקטגוריית הביגוד מדובר בכ-46% זיופים.

מספר הביקורות הלא אמינות והאחוז שלהן

מהסקר עוד עולה כי כ-70% מהנשאלים ישלמו יותר עבור מוצרים עם ביקורות חיוביות גבוהות יותר, אבל אם אחוז ניכר מהן למעשה מזויף, איך ניתן לבצע החלטות מושכלות יותר כשרוכשים ברשת?

אז מה כן ניתן לעשות וכיצד תזהו ביקורות מזויפות?

תוכלו להיעזר בשירותיו של האתר - https://www.fakespot.com/, אליו תוכלו להדביק קישורים לעמודים של מוצרים והוא יבדוק את כל הביקורות.

האתר בודק את האותנטיות של הביקורות ומעניק דירוג בין A ל-F ואפילו מפרט ומציין כמה אחוזים מהביקורות הן אמינות.

האתר הבא בודק ביקורות של מוצרים ספציפית מאתר אמאזון - https://reviewmeta.com/

האתר מבצע בדיקה של מספר מדדים כמו ביקורות שנמחקו, חזרה על מילים וביקורות זהות ולבסוף נותן ציון לאמיתות הביקורות.

אמיר כרמי, מנהל הטכנולוגיות בחברת אבטחת המידע ESET ישראל נותן טיפים נוספים: מעבר לשירותים האוטומטיים שמצוינים למעלה, אנחנו יכולים גם לעשות בדיקת לגיטימיות של ביקורות בעצמנו במספר דרכים:

1. אם ביקורת מנוסחת בשפה שהיא שיווקית מאוד, למשל 'המוצר הזה הוא ייחודי ומהפכני', 'כולם צריכים לקנות אותו' או גם שימוש בביטויים כמו 'זוכה-פרסים', 'אחד ויחיד' או 'מיוחד במינו', צריכים להדליק אצלכם נורה אדומה. גם שימוש רב מדי בשם המוצר יהיה בעייתי, "המוצר Acme123 הוא נהדר, Acme123 הגיע מהר מאוד ועובד מצוין". שימו לב גם לביקורות שליליות מאוד, אלו עלולות להיות בחלק מהמקרים ביקורות של המתחרים.

2. ישנם אתרים (אמזון ועלי אקספרס למשל) בהם תוכלו ללחוץ על שם המשתמש שנתן את הביקורת, וכך לראות את כל הביקורות שלו, במידה והוא אינו אדם אמיתי, ככל הנראה תוכלו לגלות זאת מביקורות שמנוסחות באופן זהה לשלל מוצרים או מריבוי ביקורות שניתנו באותו תאריך.

3. ניתן גם לקחת משפט מפתח מהביקורת ולהעתיק אותו למנוע החיפוש. שם תוכלו לראות האם המשפט חוזר על עצמו באתרים שונים או למוצרים שונים.

4. עוד שיטה להתמודדות עם ביקורות מזויפות היא לקרוא רק את הביקורות שאינן קיצוניות, כלומר שאינן של כוכב 1 או 5 כוכבים. בדרך כלל הביקורות שבאמצע הן של לקוחות אמיתיים שמעלים גם נקודות שהן יותר רלוונטיות למוצר.

קניות ברשת קניות באינטרנט בלאק פריידי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}