כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024
לאחר החלטת ביהמ"ש

מלכה לייפר תישאר במעצר מלא או תשוחרר?

יממה לאחר החלטת בית המשפט לשחרר את מלכה לייפר למעצר בית בבית אחותה בבני ברק בתנאים מגבילים, בפרקליטות מערערים ודורשים כי תישאר במעצר מלא

מלכה לייפר תישאר במעצר מלא או תשוחרר?
לייפר צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יממה לאחר החלטת בית משפט המחוזי בירושלים לשחרר את מלכה לייפר למעצר בית אצל אחותה בבני ברק, פרקליטות המדינה הגישה ערר לבית משפט העליון בדרישה להותירה במעצר מלא.

במקביל, עורכי הדין של מלכה לייפר, עו"ד יהודה פריד ועו"ד טל גבאי הגישו גם הם ערר לבית משפט העליון, לבטל לחלוטין את התנאים מגבילים שעליהם הוחלט אתמול. בעקבות כך, בשעה 16:30 יתקיים דיון בבית משפט העליון, בפני השופטת ענת ברון.

"נכון וראוי היה, לשיטת העוררת, להסתפק לכל היותר בערבויות כספיות" טוענים פרקליטיה של לייפר בערר שהגישו, נוכח החלטת כב השופטת חנה לומפ שקבעה כי הפרקליטות לא עמדה בנטל ההוכחה הנדרש ממנה במסגרת הבקשה לחידוש הליכי ההסגרה לאוסטרליה, ולא הצליחה להוכיח כי לייפר מתחזה לחולת נפש.

אתמול, בתום דיון שנערך בבית משפט המחוזי בירושלים, החליט השופט רם וינוגרד לקבל את עמדת ההגנה ולשחרר את מלכה לייפר למעצר בית בבית אחותה בבני ברק. החלטה זו שהתקבלה, היא שלב נוסף בו מתקבלת עמדת עו"ד יהודה פריד ועו"ד טל גבאי, בהמשך להחלטת השופטת חנה מרים לומפ בשבוע שעבר, שהחליטה כי לאור הסתירות שעלו בעבר ומורכבות המקרה - למנות פאנל מומחים מטעם בית המשפט שיבחן את מצבה הנפשי של לייפר.

"ההצעה לשלוח אותה למעצר בית בלי ליווי מספיק, עלולה להיות מסוכנת" אמר השופט רם וינוגרד במהלך הדיון, נוכח בקשת פרקליטיה לשחררה למעצר בית אצל אחותה בבני ברק עם מפקחים, ולתת ערבויות כספיות לשחרור. ‏עם זאת, השופט וינוגרד קיבל את הבקשה ואמר כי "בהינתן המצב הראייתי הנוכחי, השונה מהותית זה שהוצג לפני בית המשפט בדיונים הקודמים - אני מורה על שחרורה של המשיבה מהמעצר למעצר בית מלא בבית אחותה" בבני ברק. 

על פי החלטת השופט, לייפר תהיה תחת השגחה של אחד מחמשת הערבים שאושרו בעבר, ועליהם להשגיח עליה בכל עת, ולדווח באופן מיידי למשטרה אם תצא ממקום מעצר הבית ללא אישור. כל אחד מהמפקחים יחתום על ערבות צד ג' בסכום של 50,000 ש"ח וכתנאי לשחרור יופקד סכום של 100,000 ש"ח. הפרקליטות ביקשה עיכוב ביצוע להחלטה, כדי שיספיקו להגיש ערר בטרם תשוחרר והשופט קיבל את בקשת הפרקליטות ודחה את ההחלטה על שחרורה של לייפר ביומיים, עד ליום שישי בבוקר.

עורכי הדין יהודה פריד וטל גבאי

כזכור, הפרשה החלה במרץ 2008, מלכה לייפר, נחשדה כי פגעה בתלמידותיה הקטינות באוסטרליה וביצעה בהן עבירות חמורות בין השנים 2001-2008 בזמן ששימשה כמורה ומנהלת בבית ספר החרדי "עדת ישראל", תוך ניצול מעמדה ותמימותן. עם היוודע המעשים, ו-24 שעות לאחר שנערך לה שימוע לפני פיטורין, היא נמלטה עם בני משפחתה לישראל והשתקעה בעמנואל.

החקירה באוסטרליה נמשכה, והצטברו נגדה ראיות לצורך העמדתה לדין. בשנת 2012 הרשויות באוסטרליה פנו לישראל עם בקשה להסגיר אותה. שנתיים לאחר מכן היא נעצרה. לייפר שכרה את שירותיו של עו"ד יהודה פריד ועו"ד עדי ניב, שהביאו בסופו של דבר לכך שהשופט נעתר לבקשתם והסכים כי יש להפסיק את הליך ההסגרה נגדה, בנימוק שהיא אינה כשירה לעמוד לדין.

כפי שפורסם ב'בחדרי חרדים', בעקבות פניה של האינטרפול, במהלך שנת 2017 הצטברו אינדיקציות כי מלכה לייפר מעמידה פנים שהיא סובלת ממחלת נפש על מנת להתחמק מהליך ההסגרה. היחידה המרכזית במחוז ש"י פתחה בחקירה וזו נעצרה בחודש שבט תשע"ח. 

השופט רם וינוגרד מבית המשפט המחוזי, החליט לשחררה ממעצר בניגוד לבקשת הפרקליטות, וזאת כפי שפורסם לראשונה ב'בחדרי חרדים', תחת השגחתו הרוחנית של הגרי"ד גרוסמן ממגדל העמק. הפרקליטות הגישה ערר לבית המשפט העליון, שם נקבע כי לייפר היא מתחזה, והודגש שמדובר באישה שהפרה באופן שיטתי את האמון שניתן בה, ולכן אין מנוס ממעצרה. מאז, המחלקה לעניינים בינלאומיים בפרקליטות המדינה חידשה את הליך ההסגרה לאוסטרליה ומאז היא נמצאת במעצר מלא.

השופטת חנה מרים לומפ קבעה בשלהי חודש אלול תשע"ט, כי "העותר לא הרים, בשלב זה, את הנטל להיעתר לבקשתו לחידוש הליכים בטענה שהמשיבה התחזתה" לחולת נפש. אתמול (רביעי) קיבל ביהמ"ש המחוזי את בקשת עורכי הדין והחליט לשחררה למעצר בית, וכאמור בשעות הקרובות ייערך על כך דיון בבית משפט העליון.

מלכה לייפר בית משפט העליון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}