י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
נתונים מעניינים

מה חושב הציבור על עסקת טיעון וחנינה לבנימין נתניהו

מחצית מהציבור מתנגד לכך שהמדינה תציע לראש הממשלה נתניהו הסדר טיעון | הרוב גם לא מאמינים שהוא יחתום על הסכם כזה | התנגדות דומה גם לאופציה של חנינה | באשר לתוצאות הבחירות: רוב הציבור היהודי תומך בהקמת ממשלת אחדות, איך אינו מרוצה מתוצאות הבחירות

מה חושב הציבור על עסקת טיעון וחנינה לבנימין נתניהו
בנימין נתניהו צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מדד הקול הישראלי, הסקר החודשי של מרכז גוטמן במכון הישראלי לדמוקרטיה המתפרסם היום (רביעי), מתמקד בסנטימנט הציבורי בנוגע להליכים המשפטיים של ראש הממשלה, כמו גם בשביעות הרצון מהבחירות וברצון בממשלת אחדות ולא בבחירות סבב ג'.

ההליכים המשפטיים של רה"מ נתניהו:

52% מכלל הציבור (שיעור דומה בקרב יהודים וערבים) מתנגדים לכך שהמדינה תציע לנתניהו הסדר טיעון, לפיו הוא יודה בהאשמות נגדו ויפרוש לתמיד מהחיים הציבוריים ובתמורה לא יעמוד למשפט. פרופ' תמר הרמן, מנהלת מרכז גוטמן ועורכת המדד מציינת כי: "בימין מתנגדים כי הם סבורים שנתניהו זכאי ולפיכך הסדר טיעון הכולל הודאה באשמה והרחקה מהחיים הפוליטיים היא עיוות של הצדק. בשמאל ההתנגדות נטועה ברצון לראות את נתניהו עומד לדין ונענש על מעשיו אם יימצא אשם". בתוך כך, 58% מכלל הציבור לא מאמינים שרה"מ נתניהו יסכים לחתום על הסדר כזה.

56% מכלל הציבור (שיעור דומה בקרב יהודים וערבים) מתנגד למתן חנינה טרם הגשת כתב אישום בתמורה לפרישתו של רה"מ נתניהו מהחיים הציבוריים. מקרב היהודים המרכז (62%) והשמאל (66%) מתנגדים יותר מהימין (52%) לאופציה של חנינה; ההתנגדות להסדר טיעון בימין דומה (55%), לעומת התנגדות נמוכה יותר בקרב השמאל (42%) והמרכז (49%).

הציבור מעדיף ממשלת אחדות:

רוב הציבור היהודי (64%) מעדיף הקמת ממשלת אחדות , מאשר הליכה לבחירות נוספות (15%). בקרב הציבור הערבי מיעוט (17%) מצדד בסבב בחירות נוסף, אך – בניגוד לרוב אצל היהודים – כאן רק שליש (33%) היו רוצים לראות ממשלת אחדות. בקרב הערבים קיים אחוז גבוה יחסית שלא מעדיף אף אחת מהאפשרויות הללו (24%), או שאינם יודעים (26%).

שביעות רצון מתוצאות הבחירות:

רק 31% בלבד מהציבור היהודי שבעי רצון מתוצאות הבחירות האחרונות. לעומת זאת, בציבור הערבי רוב (56.5%) מרוצים מהתוצאות ככל הנראה בזכות הישגם של הרשימה המשותפת והפוליטיקאים הערבים. ואכן, בוחריה של הרשימה המשותפת הם המרוצים ביותר מהתוצאות (77%). בקרב מצביעי המחנה הדמוקרטי – 65% שבעי רצון; כחול לבן – 62%; 54.5% ממצביעי ישראל ביתנו; 48% מתומכי העבודה-גשר; 16% מבוחרי ש"ס; 13% מתומכי הליכוד; 11% ממצביעי יהדות התורה; ו-8% מבוחרי ימינה.

צירוף הרשימה המשותפת לממשלה:

רוב גדול בקרב היהודים (74%) מתנגד לצירוף מפלגות ערביות לממשלה, כולל מינוי שרים ערבים. בהשוואה לינואר 2019 מדובר בעליה דרמטית, אז רק 49% מהציבור היהודי התנגד לכך. לעומת זאת, בקרב הערבים קיים רוב (66%) התומך בכך, למרבה הפלא גם כאן חלה ירידה לרעה כשבינואר השנה 76% תמכו בהצטרפות לממשלה.

מדד הקול הישראלי נערך על- ידי מרכז גוטמן לחקר דעת קהל והמדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה. בסקר, שנערך באינטרנט ובטלפון (השלמות של קבוצות שאינן מיוצגות כראוי במרשתת) בין התאריכים 22-24/9, רואיינו 606 איש ואשה בשפה העברית ו-151 בשפה הערבית, המהווים מדגם ארצי מייצג של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם 3.7%± ברמת ביטחון של 95%. עבודת השדה בוצעה על ידי מכון סמית בהנהלת רפי סמית.

המכון הישראלי לדמוקרטיה עסקת טיעון בקשת חנינה ממשלת אחדות בנימין נתניהו

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}