מתכון לפאי תפוחים מיוחד לראש השנה
התפוח משמש אותנו בראש השנה כפריט סגולי • השפית מירי זורגר מגישה לכן מתכון לפאי תפוחים טעים וחגיגי
- קובי ברקת
- כ"ו אלול התשע"ט
המתכון של מירי זורגר
מצרכים לבצק:
300 גר' קמח
200 גר' מרגרינה
100 גר' א סוכר
1 ביצה
למלית:
5 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס שמן
לפירורים:
170 גר' סוכר
170 גר' מרגרינה
300 גר' קמח
כלים:
טבעות אפיה בקוטר 4 ס"מ או טבעת אפיה גדולה בקוטר 20 ס"מ
אופן ההכנה:
הכיני בצק ממצרכי הבצק. עטפי את הבצק בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה
הכנת התפוחים:
במחבת חממי שמן והעבירי אליו את התפוחים החתוכים פזרי מעל את הסוכר חום וטגני תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מקורמלים. העבירי לכלי וצנני.
הכנת הפירורים:
במעבד מזון שימי את המצרכים הנה"ל וערבבי למסה של פירורים
הרכבת הפאי:
רדדי את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ. קרצי עגולים בקוטר יותר גדול ב-2 ס"מ מקוטר הטבעות שיש, רפדי כל טבעת עם הבצק וחתכי שאריות. מלאי את הבצק בתפוחים ופזרי מעל פירורים. שימי את הפאי בתבנית מרופדת בניר אפיה. הכניסי את הפאי למקפיא לשעתים. אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות עד להשחמה. הגישי עם גרגירי רמון ופתיתי וופל מצופים באבקת זהב.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות