מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות, פלפלים, קרם קוקוס וצ'ילי
אין כמו קציצות דגים כדי לפתוח איתן את ארוחת החג • השף איל לביא מגיש לכן מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות, פלפלים, קרם קוקוס וצ'ילי שישדרגו כל ארוחה • "שנהיה לראש"
- קובי ברקת
- כ"ו אלול התשע"ט
המתכון של שף איל לביא, מחברת "פוד קונספט" ליווי והקמת עסקי מזון
חומרי גלם 6 סועדים :
לקציצות
500 גר פילה דג ים, טרי, נקי ללא עור וללא עצמות. לוקוס, פרידה, מוסר, בורי....
¼ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים
¼ כוס עלי נענע קצוצים
1 בצל בינוני סגול קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט כמון ופפריקה מתוקה
פירורי לחם
הכנת הקציצות :
את פילה הדג יש לקצוץ או לטחון דק.
מעבירים לקערה גדולה יחד עם שאר המרכיבים למעט פירורי הלחם. מערבבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מעט פירורי לחם על מנת לקשור ולייצב את המסה.
יוצרים כדורים המשקל של 40 גר ומכדררים אותם לקציצות עגולות ויפות.
לרוטב:
2 עגבניות בשלות חתוכות לפלחים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 בצל לבן פרוס לחצאי טבעות
5 שיני שום טרי פרוס
1 פלפל ירוק חריף, טרי, פרוס
חופן עלי כוסברה שטופי וקצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
½ לימון פרוס דק עם הקליפה, ללא החרצנים
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 פחית קרם קוקוס
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן הכנה:
בסיר רחב לאדות את הבצל בשמן הזית. כשהבצל מתחיל להיות שקוף, להוסיף את השום, הצ'ילי ורצועות הפלפלים. להמשיך לאדות יחד למשך 5 דק'. להוסיף את העגבניות הטריות והמרוסקות, לתבל במלח ופלפל ולהביא לרתיחה. לבשל עד שמתקבל רוטב סמיך.
להוסיף את פרוסות הלימון, קרם קוקוס, כוסברה ובזיליקום ולהביא לרתיחה. לבשל על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך.
להוסיף את קציצות הדגים ולבשל יחד למשך רבע שעה עד להסמכת הרוטב. להשלים תיבול, לפזר כוסברה טרייה מעל ולהגיש חם.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות