שנה מתוקה: עוגת תפוחים עם זיגוג לוטוס
תפוח וקרמל הם שילוב מנצח, זה ידוע. כאן יצרנו את האפקט על ציפוי של עוגת תפוחים רכה ועסיסית בממרח לוטוס בעל הטעם הקרמלי
- כתבה מקודמת
- כ"ב אלול התשע"ט
עוגת תפוחים וקרמל עם קרם לוטוס צילום: יח"צ
חומרים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
לעוגה:
1.1/2 כוסות (210 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח
2 ביצים
1/2 כוס פחות כף גדושה (100 גרם) סוכר דמררה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1 כפית תמצית וניל
3 תפוחי עץ בינוניים קלופים ומגוררים גס (גרני סמית, יונתן או פינק ליידי)
לזיגוג:
1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את העוגה: מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים מלח ומערבבים.
- טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שני סוגי סוכר, שמן ותמצית וניל.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
- אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- מזגגים: מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. יוצקים אותו על העוגה ומחליקים.
- שומרים את העוגה עטופה בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות