מהצלחת של מאיה
נמאס מהדג? קבלו: שווארמה בתשעת הימים
לכל מאותגרי הדגים, מאיה הבלין מגישה מתכון מנצח, פרווה ואפילו טבעוני | שווארמה טופו שתרענן לכם את תשעת הימים | לא תאמינו כמה זה קרוב למקור
- מאיה הבלין
- ז' אב התשע"ט
- 1 תגובות
שווארמה טופו בפיתה צילום: מאיה הבלין
דג. דג. דג. משעמם? קבלו מתכון מנצח, פרווה, וגם טבעוני על הדרך, שירענן לכם את תשעת הימים ויקפיץ לכם את ארוחת הצהרים או הערב.
שווארמה טופו
לא תאמינו כמה זה קרוב למקור, כמה זה טעים, ובונוס- בלי כל השומן שיש בשווארמה אמיתית.
חומרים לכ- 6 מנות:
2 חבילות טופו (600 גרם)
3 בצלים בינונים חתוכים לרצועות דקות וקצרות
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, פפריקה, כורכום (או כל תבלין אחר שאתם אוהבים שנותן צבע דומה, כמו חוואיג', וכד'.)
מעט שמן לטיגון
להגשה: פיתות, טחינה, פטרוזיליה קצוצה, או כל מה שאתם אוהבים עם השווארמה שלכם.
הכנה:
- מחממים מעט שמן במחבת, זוקרים פנימה את הבצלים החתוכים, מכסים במכסה ומערבבים מידי פעם, עד שהבצל מתחיל לקבל צבע זהוב.
- בינתיים מכינים את הטופו: בעזרת פומפיה או מגרדת בעלת סכינים בכמה גדלים מגרדים את הטופו, ומשלבים בין סוגי החורים השונים. ככה נקבל מהטופו חתיכות דקות בגדלים שונים, מה שיתן לנו מרקם דומה לשווארמה אמיתית, בה כל החתיכות כמובן לא באותו גודל.
- כשהבצל מתחיל להזהיב מכניסים את הטופו פנימה, מגדילים את האש לבינונית-גבוהה ומטגנים/מקפיצים הכל יחד, מערבבים כל כמה דקות. מכניסים גם את השום וממשיכים לערבב כל הזמן. שומרים שלא ישרף.
- מתבלים לפי הטעם, וממשיכים לערבב כל הזמן.
- כשהטופו מבושל דיו, מגדילים את האש ונותנים לו להפוך למעט צרוב בצדדים, אבל ממש מעט!! לא לשרוף אותו ולא לייבש.
- מרכיבים פיתה טעימה או מגישים על אורז או בכל דרך שתרצו.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות