מה התנאים לקבלת משכנתא אחרי שעוברים פשיטת רגל?
כמובן שכן, השאלה החשובה היא כמה זמן אחרי פשיטת רגל ומה התנאים שצריכים להתקיים כדי לקבל משכנתא אחרי פש"ר? אז בואו נעבור על כל הדברים ונבין את התמונה כולנו ביחד
- אוריאל ורד
- כ"ה תמוז התשע"ט
- 1 תגובות
יוצא לנו לקבל הרבה מאוד טלפונים של אנשים שרוצים לקחת משכנתא כאשר הם עוד לא קיבלו הפטר חלוט או קיבלו הפטר שהוא מותנה. אז התשובה היא שעד קבלת הפטר חלוט- לא ניתן לקבל שום משכנתא, גם אם יש לכם 6 בתים שניתן לשעבד. רק לאחר הפטר חלוט מהמדינה, ניתן להתחיל לחזור לחיים.
כמה זמן אחרי ההפטר?
חשוב לי להסביר איזה נקודה: זה נכון שמספרים לאנשים בהליך פשיטת רגל שהם יתחיל מחדש ברגע שיהיה הפטר. אבל האמת היא שצריך לחכות הרבה זמן ולעבור הרבה מאוד קשיים כדי לחזור לחיים התקינים אחרי שעוברים פש"ר.
האמת היא שהתשובה הזו היא לא מוחלטת ואין תשובה אחת ויחידה, אם אתם שואלים בבנקים מתי אתם יכולים לקחת משכנתא, יש מצב שהתשובה שתקבלו היא: כאשר יימחק הBDI או לאחר שבע שנים או במקרים מסוימים לעולם לא.
אם אתם שואלים אותי מתי ניתן לקחת משכנתא אחרי פשיטת רגל, אז התשובה שלי היא בערך שנתיים לאחר קבלת הפטר. במילים פשוטות, אם קיבלתם הפטר בערך שנתיים לאחר קבלת הפטר, אפשר כבר להתחיל לדבר על משכנתא.
הבנקים שנשרפו בפשיטת רגל
כמובן שלא כל המקרים הם אותו דבר, בוא ננסה לתת כמה דוגמאות כדי להבין את התמונה. בוא ניקח שני אנשים שעברו פשיטת רגל בערך באותו הזמן. לשניהם היה עסק שנסגר וקרס. הראשון היה מסובך בפשיטת הרגל שלו מול כל הבנקים הישראלים הקיימים והשני היה מסובך רק מול שני בנקים ובסכומים לא גדולים במיוחד.
אחרי שיעבור קצת זמן מפשיטת הרגל האדם הראשון כשהוא יגיע לבקש משכנתא, יגלה שלבנקים יש זיכרון מאוד ארוך והם לא יתנו לו משכנתא סביר להניח לעולם. גם אחרי שהBDI כבר לא יהיה קיים, כל הבנקים שמחקו חוב לאותו הבן אדם לא יתנו לו מעולם אשראי נוסף.
לעומת זאת האדם השני שהסתבך רק עם שני בנקים יגיע לזמן שבו כבר ניתן לקחת משכנתא, יגיע אלינו לקבל שירותי השגת משכנתא ואנחנו בקלות יחסית נצליח להשיג לו משכנתא. ישנם בנקים שלא מחקו לו חובות וניתן לנצל את הקשרים שלנו כדי להשיג לו משכנתא.
חשוב להבין את הנקודה הזו, משכנתא אחרי פשיטת רגל היא בעיקר, בדיקה מקיפה ורצינית של בנקים שהם עדיין רלוונטיים. הרי אם כל הבנקים נשרפו והיו איתם בעיות, זה אומר שאין מה לעשות למעשה. אלו מקרים שנתקלתי בהם וזה מצער מאוד.
עוד מקרה למשל:
שני אנשים פשטו רגל באותו הזמן בדיוק, סגרו את העסק ומתחילים מחדש. האדם הראשון מחליט שהוא סיים עם עסקים וחוזר
להיות שכיר, הוא יציב, שומר על חשבונות בנק תקינים והבנקים מאוד אוהבים אותו.
האדם השני פותח עסק נוסף, החשבונות שלו מבולגנים, הוא לפעמים נמצא בחריגות, פה ושם יש בעיות בתשלומים. האדם הזה ככל הנראה לא יצליח לקבל משכנתא גם אם הוא מרוויח יותר כסף מהאדם הראשון.
איך הדברים עובדים?
הדבר הכי חשוב הוא לא לאבד בנקים נוספים. כלומר בבקשה אל תלכו לבד לבנקים ואל תגרמו נזק נוסף. תשאירו לנו את העבודה מול הבנקים. חשוב להבין שכל בנק שאתם מקבלים בו דחייה זה בנק שיירשם בו שעברתם פשיטת רגל, וזה ישרוף אתכם להרבה זמן. תשאירו לנו את העבודה מול הבנקים, זה יהיה הרבה יותר חכם.
כבר טיפלנו במאות מקרים של פושטי רגל לשעבר ואנחנו נשמח להשיג גם לכם אישור משכנתא.
אנחנו צריכים מכם פגישה קצרה של חצי שעה, אשר במהלכה נבין בדיוק את הדברים. אנו נבקש מכם את המסמכים הנדרשים לצורך הגשת בקשת המשכנתא ונצא אל הבנקים לנצל את הקשרים שלנו כדי להשיג לכם אישור. הפגישה היא אכן חשובה על מנת לקבל פרספקטיבה על המקרה ולהבין איך לתקוף את הדברים.
ריביות למשכנתא אחרי פשיטת רגל:
הריביות שנותנים לפושטי רגל לשעבר במשכנתא הן סבירות לחלוטין וממש לא גרועות כמו שלפעמים אנשים חושבים. זה נכון שלא מקבלים ריביות מעולות, אבל בהחלט סבירות. כמובן שאין את כוח המיקוח מול הרבה בנקים כדי לשפר את הריביות משמעותית, אבל בהחלט ריביות סבירות.
כמה זמן זה לוקח?
תהליך העבודה לקראת קבלת האישור בדרך כלל לוקח כשבעה ימים. אנחנו תמיד אומרים שאם דבר כל שהוא לא קורה בשבוע, זה כבר לא יקרה לעולם.
אחוז מימון במשכנתא אחרי הפטר?
למען ההגינות צריך להבין שהבנקים מאוד מפחדים לתת משכנתאות במימון גבוה לפושטי רגל לשעבר. בדרך כלל יהיה נכון לבקש מימון של בערך 60 אחוז.
מרטין בוקסדורף 0508116397
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות