יום שישי, מכינים כאן פרנות
מדי פעם אני מחפשת לגוון את הטעימות של יום שישי. הפעם הלכתי על הפרנות של חברתי אתי דהן, ורגע לפני הניסיון האישי שלי - אני משאירה גם לכם את המתכון, ננסה ונהנה יחד. שבת שלום
- שיפי חריטן
- ט"ז תמוז התשע"ט
בכל פעם שאני זקוקה למתכון חדש, אני פונה לאתי דהן, חברתי היקרה בעלת ידי הזהב.
המתכונים שלה בדרך כלל מובנים, קלים להכנה והכל יוצא טעים בליגה אחרת.
היום רציתי משהו שונה, לגוון קצת את ארוחת יום שישי, וכך הגעתי אל הפרנות שלה.
אחרי הסבר קצר, היה לי ברור שאני הולכת לנסות, לא לפני שמשאירה גם לכם מתכון - שנהנה יחד.
פרנות / אתי דהן:
החומרים:
1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים.
2 כפות סוכר.
1 כף מלח.
4 כוסות מים.
שמן לשימון הבצק.
ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת בצק דביק.
עם ידיים משומנות לשים אותו היטב במשך כמה דקות על מנת שייצא אוורירי.
מתפיחים למשך חצי שעה לפחות.
לשים פעם נוספת בידיים משומנות ויוצרים צורות עיגול.
מניחים להתפחה נוספת.
יוצרים עם היד צורת אליפסה ודוחפים את האצבעות פנימה ליצירת גומות בבצק.
מחממים סיר גריל - מכניסים כל פרנה למשך 2-3 דקות, הופכים צד לעוד 2-3 דקות.
מגישים חם עם סלטים או ממרחים שאתם אוהבים.
עוד קצת טיפים:
חיפשתי עוד קצת מידע על פרנות, למשל עבור מי שאין להם סיר חשמלי.
אפשר לאפות פרנות בתנור שחומם מראש על חום הכי גבוה, ואם יש לכם אבנים חמות - חלוקי נחל או אבן שמוט,
זה הכי טוב שיכול להיות.
מי שרוצה יכול לאפות בתנור במשך רבע שעה ואז בשלוש דקות האחרונות להעביר למצב גריל ולקבל את השריפה הקלה של הפרנה מלמעלה.
יש שממליצים להכניס את הפרנות בסוף האפייה לציפית של כרית או להניח מתחת למגבת - על מנת לשמור על רכות ולא קריספיות קשה מדי.
נסו ותיהנו.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות