י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מלאכים בלבן

הישגים רפואיים יוצאי דופן לפגייה של 'מעיני הישועה'

מספר הפגים מהגבוהים בישראל | אפס היפגעות מוחית בשנה החולפת | העתק מודל העבודה לכלל בתי החולים בישראל | לידה בשבוע 23 ללא נזק | כל אלה ועוד הם רק חלק מההצלחה האדירה בס"ד של הפגיה ב'מעיני הישועה' שמומחים רבים עומדים נפעמים בפניה

הישגים רפואיים יוצאי דופן לפגייה של 'מעיני הישועה'
ד"ר יעקב הרצליך צילום: דוברות מעיני הישועה

בפגייה במרכז הרפואי 'מעייני הישועה' מסכמים שנה מוצלחת ומצילת חיים, בס"ד, הכוללת שבירת שיאים ארציים. בפגייה עוברים מידי שנה בין 300 ל-400 תינוקות, בהם עד כ-90 פגים מתחת למשקל של 1.750 גרם – הנחשבים לקטנים במיוחד. ביניהם יש לנו גם קטנים במיוחד פחות מקילו.
הד"ר ר' יעקב הרצליך, רופא בכיר בפגייה – אחד מתוך 3 ניאונטולוגים – מתגורר בבני ברק. הוא למד בישיבות נחשבות, בהן 'חברון גאולה' ואחר כך למד רפואה במשך 14.5 שנים, כולל רפואת ילדים ורפואת פגים.

בשיחה איתו השבוע הוא לא פסק מלהודות לקב"ה על ההצלחות הגדולות במחלקה: "יש לנו ב"ה הצלחה גדולה, עד כדי כך שעל סמך בקרות שהתקיימו אצלנו ע"י ראשי מערכת הבריאות, הומלץ להעתיק את הטיפול כפי שהצוות שלנו פיתח בכל הפגיות בישראל. את השנה שעברה, סיימנו בסייעתא דשמיא גדולה עם הישגים מדהימים כגון לידה בשבוע ה-23, שזה דבר שנקרא בעולם הרפואי 'גבול החיוּת' וכן שבוע 24 במשקל 520 גר' עד כדי כך שיש מרכזים רפואיים שאומרים שזה חסר סיכוי. בלידות הללו התינוקות שוחררו לביתם בריאים ושלמים ללא דימום בראש שזה יוצא דופן במונחים רפואיים".

לדברי ד"ר הרצליך, "אחת הבעיות הנפוצות בקרב פגים היא דימום במוח, בגלל שהכלי דם רגישים ומועדים לפורענות - ואחד הנזקים הוא דימום שמתחלק ל-4 סוגים: דרגה 1-2 זה נחשב 'קל' ו-3-4 הן דרגות קשות. בשנה החולפת סיימנו עם 0 מקרים של דרגה 3-4. אין אף מרכז רפואי באזורנו שהגיע למצב כל כך טוב".

אבל לא מדובר רק סייעתא דשמיא אלא גם בשלוחי המקום, מלאכים בלבן, שעושים עבודה נכונה: כדי לקבל פג חדש לפגייה יש צורך בעבודה שכוללת הגנה. בהתאם לכך, כל מי שנולד מתחת לשבוע 30 ב'מעייני הישועה' מתקבל בידי "צוות בכיר", כולל רופא. בנוסף, הוא מוכנס לשקית ייעודית מיוחדת שתשמור על חום גוף, משתמשים עבורו במזרן חימום חד פעמי ולא מטלטלים את התינוקות במשך 72 שעות.

"נמצא כי פגים שמגיעים עם חום גוף נמוך מדממים בראש ופגים מאבדים את חום הגוף בצורה מאוד מהירה ומשמעותית. בעבר היינו מקבלים לפגייה תינוקות עם חום של 34.9-35, היום ב"ה אנחנו מקבלים אותם לפגיה עם חום של 36.5 שזה הסטנדרט – וכל זאת בזכות העבודה לשמירת חום הגוף שהוא דבר חשוב וקריטי".

בנוסף, הפגייה ב'מעייני הישועה' מוחשכת באופן קבוע כדי למנוע גירוי מהתינוקות מאחר והגירוי פוגע במוח הפג. כרופאי ילדים בקהילה אנחנו רואים ילדים בוגרי פגייה שלנו לעומת בוגרי פגייה אחרות ואת ההבדלים בתוצאות בנינו לאחרים".

עם זאת, הד"ר מדגיש כי "אנחנו לא יודעים לטפל בבעיות מורכבות בלב ובמערכת העצבים ולכן במקרים שידוע שיש בעיה של מום, הפרעות קצב או ראש גדול מאוד וכו' אנו מעבירים את המקרה לבית חולים מתאים אחר".

בכל מקרה הפגייה ב'מעייני הישועה' מוערכת מאוד, "בחודש האחרון הפגייה הייתה בתפוסה מלאה, עם 13 פגים קטנים (פחות מ 1750 גר') חדשים – שזה ממוצע שנתי לפעמים אצל בתי חולים אחרים. עם זאת, אנחנו שואפים להגדיל אותה עוד כדי להציל נפשות בישראל"

פגים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}