תזמיני אורחים לשבת: מתכון לעוגת לוטוס בחושה
עוגה אוורירית ורכה עם מראה משויש של קרמל, קלה ומהירת הכנה • מושלמת לצד כוס קפה
- מירי שיינקר
- כ"ג סיון התשע"ט
עוגת לוטוס בחושה
חומרים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס”מ:
210 גרם (11/2 כוסות) קמח מנופה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
360 מ”ל (11/2 כוסות) שמנת מתוקה
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה אחת קמח ואבקת אפייה.
- שמים בקערה שנייה שמנת מתוקה, ביצים וסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה השנייה ומערבבים בכף לבלילה חלקה.
- מעבירים כמחצית מהבלילה לקערה שלישית ומוסיפים ממרח לוטוס. טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה הבהירה לתבנית ומניחים עליה תלוליות של בלילת לוטוס בעזרת כף. מערבבים קלות בעזרת קיסם או שיפוד עץ לקבלת מראה משויש.
- אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- שומרים את העוגה עטופה בטמפ’ החדר עד 3 ימים.
בתאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות