מצאתי מתכון מושלם לפיצה ביתית כמו בפיצריה
אחרי שנים שאני מחפשת, מצאתי את המתכון המושלם לפיצה ביתית כמו בפיצריה * מצרפת לכם תמונות מעשה ידיי רק כדי שתאמינו שזה אפשרי * אם אני יכולה - גם אתם יכולים * נסו בבית ותיהנו
- שיפי חריטן
- ט"ז סיון התשע"ט
- 5 תגובות
הכי קל לקנות פיצה מוכנה, בעיקר כשיש היום כל כך הרבה אפשרויות זולות. אך מה לעשות, ויש כאלו, כמוני למשל, שעדיין מעדיפים את הטרחה בתוך המטבח הביתי שלהם, ההנאה ממגע עם החומר ויצירת תבשיל, מאכל, מאפה או כל דבר אחר - שעליו מברכים ומתענגים בני הבית.
כך תרתי אחר המתכון המושלם לפיצה ביתית וחפרתי רבות אודות הכנת הבצק המושלם, פתיחתו וסגירתו, עד שהגעתי אל האתר של חן במטבח. חן מזרחי המדהימה, שיש לה מתכונים מיוחדים עם הסברים בגובה העיניים, כאילו אתם עומדים ומדברים איתה.
אחרי מספר מתכונים שלקחתי ממנה והיו כה טובים, יצרתי איתה קשר. "אני רוצה לתת את הטוב הזה גם לקוראים שלי ב'בחדרי חרדים', כתבתי לה, והיא שמחה מאוד והרשתה לי לפרסם את המתכון כפי שהוא.
אז תיהנו, והתמונות שצירפתי הן טריות מלפני שעה, כדי שתאמינו שזה אפשרי. אם אני הכנתי פיצה כמו בפיצריה - כל אחד יכול.
בסוד אגלה לכם שהכנתי את הבצק מכוסמין 80% ויצא פשוט נפלא ביותר.
מצרכים:
לבצק:
1/2 קילו קמח מנופה (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 כף שמן זית
1/3 1 כוסות מים
לרוטב:
1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם) או עגבניות שלמות משומרות טחונות בבלנדר
1/2 כף רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה אורגנו יבש
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם
כ- 1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
(את הגבינות עדיף לקנות בגוש ולגרד לבד)
מעט שמן זית למריחה על שולי הבצק
אופן הכנה:
בצק:
- לקערת המיקסר להכניס את כל החומרים היבשים, קמח מנופה, שמרים, מלח וסוכר, לערבב מעט.
- להוסיף את השמן זית והמים וללוש את הבצק כ-10 דקות. הבצק צריך להיות חלק ורך.
- להוציא את הבצק מקערת המיקסר, לחלק לשני חלקים. מכל חלק ליצור כדור בצק (ראו בסרטון)
- את שני כדורי הבצק להניח על תבנית משומנת מעט, ולשמן גם את פני הבצק כדי שלא יתייבש.
- לכסות את הכדורים בניילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי\ שעתיים עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם. בינתיים מכינים את הרוטב.
רוטב:
- מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב לקערה ומערבבים.
הרכבת הפיצה:
- שעה לפני הרכבת הפיצה, להדליק את תנור האפייה לחום הכי גבוה ולהכניס לתוכו אבן אפייה (אבן שמוט) כדי שתתחמם היטב.
- אחרי שהבצק תפח, לקחת כדור בצק, לכסות אותו היטב בקמח מכל הצדדים, לקמח גם את משטח העבודה, לפתוח את הבצק לעיגול פיצה בידיים (ראה בסרטון) או עם מערוך ולהניח את הבצק על דיסק לאפיית פיצה או על תבנית אפייה הפוכה עם נייר אפייה.
- למרוח על הבצק, בעזרת מצקת חצי מכמות הרוטב, לפזר מעל חצי מכמות הגבינות, למרוח את שולי הבצק במעט שמן זית.
- להכניס לתנור החם לאפייה של כ-15 דקות או עד שהגבינות מבעבעות וטיפה משחימות והשוליים של הפיצה משחימות מעט.
- אותו דבר לעשות גם עם הבצק השני של הפיצה.
- לחתוך למשולשים ולהתענג.
בתיאבון
מתוך הניסיון שלי, למי שאין אינטרנט מסונן ויכול לגלוש לאתר של חן במטבח, או למצוא את המתכון שלה ביוטיוב, יש שם הסבר מעולה איך פותחים בצק של פיצה בצורה מושלמת! לכו תסגרו פינה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות