מהצלחת של מאיה: מרק אפונה ובצל
מדור האוכל הפופולרי באתר 'בחדרי חרדים' • המתכונים של מאיה: לבשל פשוט אבל אחרת • והיום: מרק אפונה ובצל שפשוט קל להכין אותו
- מאיה הבלין
- ח' טבת התשע"ט
- 1 תגובות
והיום במדור האוכל של 'בחדרי חרדים': מרק אפונה ובצל שקל להכנה בקלי קלות, טעים ומנחם בחורף.
חומרים (לסיר בגודל בינוני):
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
2 קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 שקית אפונה שלמה קפואה (אין צורך להפשיר)
מעט שמן לטיגון
מלח, פלפל, כמון
4-5 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
עלי סלרי- לא חובה
הכנה:
שמים את הסיר על להבה בינונית עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל וסוגרים את המכסה. מנמיכים את האש, מחכים שיהפוך לשקוף מעט ומערבבים מידי פעם.
מוסיפים את הקישואים, מערבבים וסוגרים את המכסה ל-3 דקות.
מערבבים, מוסיפים את האפונה והשום (והסלרי). סוגרים את המכסה וממתינים. כשאין גושי קרח מערבבים את כל הירקות יחד ומכסים שוב. ממתינים כ-4 דקות.
מוסיפים מים עד לסיר כמעט מלא. מוסיפים תבלינים, סוגרים את המכסה ומגדילים את האש. מביאים לרתיחה.
לאחר שרתח מערבבים, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה. נותנים למרק להתבשל בערך חצי שעה עם ערבוב מידי פעם.
טועמים ומתקנים תיבול. אם תיקנתם- מביאים שוב לרתיחה ושוב מנמיכים.
מגישים חם. בתיאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות