לביבות לחנוכה
מהצלחת של מאיה: לביבות של סבתא ורד
מדור אוכל חדש ב'בחדרי חרדים' • המתכונים של מאיה: לבשל פשוט אבל אחרת • והיום לכבוד חג החנוכה: לביבות קלאסיות של סבתא ורד
- בחדרי חרדים
- כ"ז כסלו התשע"ט
לביבות קלאסיות של סבתא ורד
איך אפשר לעבור את חנוכה בלי לביבה? כדי לא לאכזב את רבי קלמן, קבלו את המתכון הכי פשוט וזריז להכנת הלביבה הממסורתית.
חומרים:
ארבעה תפוחי אדמה עם קליפה אדומה, קלופים ומגורדים.
בצל גדול מגורד
2 ביצים טרופות
חצי כוס קמח תופח. אפשר להחליף בקמח רגיל (או כוסמין) וחצי כפית אבקת אפיה.
כף שמן (עדיף זית)
מלח ופלפל
הכנה:
מחממים שמן בגובה סנטימטר וחצי בערך, במחבת עם תחתית עבה.
סוחטים את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל המגורדים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
יוצרים ביד צורות של לביבות ומניחים בשמן שהתחמם. כשמשחים הופכים לצד השני ומנמיכים את האש.
מוציאים לנייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה.
אפשר לסדר בצלוחיות בצד שמנת, יוגורט או רסק תפוחי עץ (ניתן לקנות רסק מוכן בקופסת שימורים).
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות