י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
מארץ ישראל לאתיופיה

האם נמצא ארון הקודש של בית המקדש?

מכון המחקר האמריקאי טוען: נמצא מיקומו הנוכחי של ארון הקודש שהיה בבית המקדש • לדבריהם: הארון הושט לכאורה דרך נהר הנילוס למקומו הנוכחי - שהיה אז אתיופיה העתיקה • כל הפרטים

האם נמצא ארון הקודש של בית המקדש?
בית כנסת. אילוסטרציה צילום: unsplash

מכון המחקר האמריקאי לאריכאולוגיה בארה"ב הודיע ​​כי חוקריו (לכאורה) מצאו את מיקומו של ארון הקודש של בית המקדש.

אמנם הדיווח שלהם נשמע קצת דמיוני, אך מכון המחקר הארכיאולוגי האמריקאי לא מוציא הודעות לא מאומתות.

לדברי הארכיאולוגים ארון הקודש נשלח תחילה מארץ ישראל למצרים ולאחר מכן נלקח לאתיופיה.

בהודעה שפרסם המכון נאמר: "זה נשמע יוצא דופן, אך צוות החוקרים חשף ראיות משכנעות כי הארון הושט דרך נהר הנילוס למקומו הנוכחי שהיה אז אתיופיה העתיקה. התיאוריה שלנו לא 100 אחוז בטוחה, אך עם פוטנציאל חזק שזה נכון".

לטענת החוקרים: "קבוצה של יהודים שהונהגה על ידי המלך מנשה מארץ ישראל לקחה איתה את הארון והעבירה אותו למצרים, משם הפליגו בסופו של דבר דרך נהר הנילוס לאתיופיה".

החוקרים טוענים כי הארון נמצא כיום בכנסייה שמורה ששייך לכוהני דת אתיופיים בעיר אקסום, כוהני הדת לא נותנים לחוקרים גישה למקום - כאשר לטענתם הארון נמצא שם.

עוד מסרו החוקרים: "בנקודה הזו, איננו יכולים לומר בוודאות כי זה אכן כך, אך גם איננו יכולים לומר בוודאות כי אין זה כך, יש כאן העתק מדהים של ארון הקודש המקראי, או של ארון הקודש עצמו".

יצוין הדיווח על כך הוא לא חדש; באתיופיה טוענים כבר שנים כי הארון אצלם. החידוש כעת הוא שחוקרים אמריקאיים נותנים גושפנקה לדבר.

בכנסייה באקסום מופקד כהן מיוחד שרק הוא רשאי להיכנס לראות את הארון והכהן מתחלף די הרבה עקב מקרי מוות מוזרים.

כמו כן שומרים טענו שחשו שהארון פוגע בהם ודיווחו שראייתם החלה להתדרדר מרגע שנבחרו לתפקיד ונחשפו לארון.

על פי כתבי הקודש האתיופיים צאצא משותף של מלכת שבא ושלמה המלך בשם מנליק, הביא את הארון האמיתי לאתיופיה מאחר שבנו של צדוק הכהן החליף בינו לבין העתק שנתן לו שלמה המלך.

בכל הכנסיות במדינה יש העתק של ארון הברית, שמעניק קדושה לכנסייה. פעם בשנה, בחודש ינואר, נחגג באתיופיה חג מיוחד, בשם "טים-קט", שבו יוצאים בתהלוכות ציבוריות עם תעתיקים של ארון הברית ובסיומם מעלים קרבן.

ארון קודש בית המקדש חוקרים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}