הדי הכעס על הפרסומים השקריים על כך שכביכול חרדים התפרעו במטוס אל אל ביום שישי האחרון עדיין לא נעלמו, והיום הגדיל לעשות ערוץ 10, כשפרסם תיעוד מהמטוס, בו נראים חרדים במהלך הטיסה כשברקע צעקות וויכוח מליולי.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
תיעוד מתוך ערוץ 10
אלא שמתברר כי התיעוד שפורסם בטלוויזיה עבר עריכה מתוך שני תיעודים שונים, אותם חיברו לסרטון אחד, דבר שגורם למצג שווא שמשמיץ את הנוסעים החרדים בטיסה, כאשר במקור, נראים בתיעוד חרדים כשהם שרים שירי שבת.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
תיעוד מטיסת השבת. צילום: יהודה שלזינגר
הסרטון המקורי. צילום: יהודה שלזינגר
יהודה שלזינגר, כתב 'ישראל היום' שצילם את הסרטון המדובר, צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "דיייי!!!! כמה פייק ניוז עוד אפשר!. ערוץ 10 לוקח סרטון של הריקודים והשירה של החרדים שצילמתי ומלביש עליו צעקות וויכוחים. לא יאומן".
הציוץ של שלזינגר זכה לאלפי צפיות ותגובות קשות של גולשים שהביעו זעם על העיוות שמוצג לכאורה בערוץ הטלוויזיה הפופולארי.
בערוץ עשר, הגיבו לעיוות התמוה והחמור: "לצערנו הייתה תקלה טכנית בעריכת קטע הווידאו. מחר נפרסם בתוכנית התנצלות בשידור. הווידאו היה רק קטע קצר מתוך דיון ארוך באולפן שהיה מאוזן ומכבד כלפי כל הצדדים".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות