השף מציג: שני מתכונים קלילים עם אגוזים
השבוע היה "יום האגוזים הבינלאומי" - האגוז חשוב מאוד לבריאות שלנו ותורם רבות למערכת החיסונית • השף חיים בורנשטיין מגיש 2 מתכונים קלילים עם אגוזים שכל אחד יכול להכין בבית
- שף חיים ברונשטיין
- ט"ז חשון התשע"ט
פילה לברק ביין לבן וקראסט אגוזים
מתכון פשוט ביותר ומתקבל בסופו של דבר מנה נפלאה שכולם יברכו אותך על זה!
מצרכים:
לדג:
4-5 מנות פילה לברק טרי
כוס יין לבן
שני ענפי טימין
3-4 שיני שום
חצי לימון קצוץ לקוביות
כפית שטוחה מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
לקראסט:
50 גר' קשיו לא קלוי
50 גר' פיסטוק לא קלוי
50 גר' אגוזי מלך לא קלוי
מלח גס
פלפל
מעט שמן
משרים את הסלמון במרכיבים בערך 15 דקות
טוחנים את מרכיבי הקראסט
לא ממש קצוץ עד הסוף
מערבבים טוב עם מעט שמן זית ומלח גס.
מניחים את הסלמון על נייר בתבנית אפיה
מורחים מלמעלה את הציפוי קראסט
מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 12 דקות!
ממרח שוקולד ואגוזים ביתי
ממרח כמו שקונים רק הרבה יותר בריא והרבה יותר טעים
ונשמר בקירור כמעט חודש!
מצרכים:
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
1 כוס אגוזי מלך קלויים וקלופים
1/3 כוס אבקת קקאו
3 כפות סירופ מייפל
1 כף אבקת סוכר או דבש
1/3 כוס שמן
כף תמצית וניל(משדרג.. אבל לא חובה)
אופן ההכנה:
במעבד מזון נטחן את האגוזים עד שמגיע לאבקה
נוסיף את כל המוצרים היבשים ומערבבים טוב.
מוסיפים לאט את השמן ואת המייפל
אם הממרח יוצא לכם סמיך מדי
ניתן להוסיף מים לדלל קצת
להשים בצנצנת ולשמור בקירור
שבת שלום!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות